Η εταιρία πήρε πίσω 5 απολύσεις και δεσμεύτηκε για τήρηση των συμβάσεων εργασίας
Κάτω από το βάρος της επιτυχίας των απεργιακών κινητοποιήσεων και την απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας κάμφθηκε η αδιαλλαξία της Τεχνικής Εταιρίας «ΑΤΕΝΕ», η οποία και δέχτηκε να επαναπροσλάβει τους πέντε απολυμένους εργαζόμενους και να εφαρμόσει πλήρως την κλαδική Συλλογική Σύμβαση και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Εταιρίας «ΑΤΕΝΕ», που κατασκευάζει τμήμα της οδικής παράκαμψης της Πάτρας, ενωμένοι και αποφασισμένοι και έχοντας τη συμπαράσταση των υπόλοιπων ταξικών σωματείων της πόλης, ύψωσαν αγωνιστικό τείχος, κατάργησαν το εργασιακό «νταχάου» της «ΑΤΕΝΕ» και τη δουλιά «ήλιο με ήλιο», που είχαν επιβάλει οι εργοδότες ενθαρρημένοι από την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι οι πέντε καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις έγιναν με το επιχείρημα της μείωσης των εργασιών και απέδειξαν με τον πιο κυνικό και βάρβαρο τρόπο, όσα καταγγέλλει μήνες τώρα το Συνδικάτο για τις επιδιώξεις των Τεχνικών Εταιριών. Συγκεκριμένα το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας είχε καταγγείλει, σε παλιότερη ανακοίνωσή του, ότι η εταιρία «ΑΤΕΝΕ» με απειλές και εκβιασμούς υποχρέωνε τους εργαζόμενους, από τη μια να εργάζονται με εξοντωτικές υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα και από την άλλη προχωρούσε σε απολύσεις για να αυξήσει τα κέρδη και να ξεζουμίσει μέχρι εξόντωσης τους εργαζόμενους.
Σε νέα ανακοίνωσή του το Συνδικάτο χαιρετίζει τους εργαζόμενους της «ΑΤΕΝΕ» που έδωσαν ταξική, υπερήφανη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στους τοπικούς φορείς, αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου ότι δεν παραδίδουν δικαιώματα και κατακτήσεις στους εργοδότες. Χαιρετίζει τους εργαζόμενους που με την ενότητα και την αγωνιστική στάση τους στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα αντίστασης και νίκης πως: «Η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Οι εργάτες που αγωνίζονται είναι οι νικητές», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.
Επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καλεί όλους τους οικοδόμους του νομού να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευσή του που γίνεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.