Κυριακή 17 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 17/8
  • Γιάννης Χαρούλης
    Γιάννης Χαρούλης
    Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Κότσιρας μαζί επί σκηνής στο Λαγανά Ζακύνθου (σήμερα), στο Νυδρί Λευκάδας (αύριο) και στο αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική (23/8). Οι δύο γνωστοί ερμηνευτές επιλέγουν τραγούδια δικά τους και άλλα αγαπημένα, εναλλάσσοντας συναισθήματα και ατμόσφαιρα.
  • Η Φωτεινή Στεφανίδη και ο Παναγιώτης Πελώνης παρουσιάζουν ζωγραφική τους στο χώρο «Sophie's Jewellery and art» στη Μύρινα Λήμνου. Διάρκεια έως 30/9.
Δευτέρα 18/7
  • Στο Ιδρυμα Π. και Μ. Κυδωνιέως, στη Χώρα της Ανδρου, φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικών έργων του Σαράντη Καραβούζη και του Δημήτρη Γέρου.
  • Στην πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα της Ανδρου, παρουσιάζεται έκθεση έργων του Κυριάκου (Δομένικου) Βαρδακώστα (1905-1981).
Τρίτη 19/8
  • Με το σύνολο σύγχρονης μουσικής «Cirquito», ολοκληρώνεται σήμερα (9μ.μ.), στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δερματούσας Τραγάκι Ζακύνθου, το «Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής "Παύλος Καρρέρ"».
  • Συνεχίζεται στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, η αναδρομική έκθεση «Λάζαρος Λαμέρας: αφηγήσεις του μοντερνισμού στην Ελλάδα». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που αφιερώθηκε ποτέ στον Λαμέρα, με έργα που προέρχονται από τη συλλογή της οικογένειας του γλύπτη και από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.
Τετάρτη 20/8
  • Μιλτιάδης Πασχαλίδης
    Μιλτιάδης Πασχαλίδης
    Μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού θα μας χαρίσει ο Γιάννης Χαρούλης στη συναυλία που θα δώσει στα Λαλέικα Υπάτης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οίτης.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Καστράκι στα Γρεβενά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον ευριπίδειο «Ορέστη» σε σκηνοθεσία Ουνκόβσκι Σλόμπονταν. Μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Δραματουργική επεξεργασία Ρόσιτς Γκάγκα. Σκηνικά Χότσεβαρ Μέτα. Κοστούμια Ατλαγκιτς Αντζελίνα. Σύνθεση - μουσική διδασκαλία Νίκου Βουδούρη. Χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου. Φωτισμοί Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν: Φωτοπούλου Λύδια, Κρανάς Γιάννης, Γεωργακόπουλος Λάζαρος, Δραγούμη Ναταλία, Σαρμή Εύη, Ρηγόπουλος Κίμων, Συσσοβίτης Αλέκος, Καστρής Φαίδωνας, Παπαθεμελή Αγγελική, Μπισμπίκης Βασίλης, Ανανιάδου Αργυρώ, Αστρίδου Εύη, Βαμβακοπούλου Ρένα κ.ά.
Πέμπτη 21/8
  • Στο Δήμο Μοιρών Ηρακλείου (σήμερα) και στο Γαβαλοχώρι Χανίων (αύριο), ο Μίλτος Πασχαλίδης, μαζί με την Φρόσω Στυλιανού και τον Κώστα Λειβαδά, θα παρουσιάσει μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού από το νέο του δίσκο «Ψωμί και εφημερίδα», αλλά και από παλαιότερες δισκογραφικές του επιτυχίες δοσμένες μέσα από μια διαφορετική μουσική ματιά.
Παρασκευή 22/8
  • Με τον «Αγαμέμνονα», πρώτη τραγωδία της Ορέστειας του Αισχύλου, κλείνουν οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα. Σκηνοθεσία: Αντζελα Μπρούσκου. Σκηνικά: Λίλη Πεζανού. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Α. Μπρούσκου. Μουσική: Αντώνης Ψαραντώνης. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μάξιμος Μουμούρης, Αμαλία Μουτούση, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μηνάς Χατζησάββας και 13μελής χορός.
Σάββατο 23/8
  • «Ορέστης» από το ΚΘΒΕ
    «Ορέστης» από το ΚΘΒΕ
    Διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες γνωστών ερμηνευτών, καθώς και αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του, παρουσιάζει ο Δημήτρης Μπάσης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Μαζί του η Ηρώ Σαΐα.
  • Εγκαινιάζεται (8.30μ.μ.) στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπως Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, έκθεση έργων του Κωστή Γεωργίου. Η παρουσίαση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις σε περιοχές του νησιού, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη με σολίστ την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Βασίλη Γισδάκη.

Εργο του Παναγιώτη Πελώνη
Εργο του Παναγιώτη Πελώνη

Εργο της Φωτεινής Στεφανίδη
Εργο της Φωτεινής Στεφανίδη

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ