Μεταθέσεις και ωράρια κατά τα κέφια της εργοδοσίας, εμπόδια που φτάνουν μέχρι και στην ακύρωση της συνδικαλιστικής δράσης είναι μερικά μόνο από τα όσα περιλαμβάνονται στους κατάπτυστους κανονισμούς
Το ύψος του μισθού των εργαζομένων θα ορίζεται με βάση τα κριτήρια που θέτει η εργοδοσία, όπως προβλέπεται στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της επιχείρησης «Γένεσις Φάρμα Ανώνυμος Φαρμακευτική Εταιρεία». Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5, που αναφέρεται στις αποδοχές των εργαζομένων «για τον καθορισμό των αποδοχών κάθε εργαζομένου, η εταιρεία λαμβάνει υπόψη της τη θέση εργασίας που αυτός κατέχει, την περιγραφή της θέσης εργασίας του, το επίπεδο των ευθυνών του καθώς και την προσωπική του απόδοση και συνεισφορά στην πρόοδο της εταιρείας».
Οι ώρες έναρξης και λήξης της ημερησίας εργασίας, καθώς και της μεσημεριανής διακοπής ορίζονται εκάστοτε από την επιχείρηση, όπως επίσης προβλέπεται στον κανονισμό εργασίας. Το άρθρο 11 προβλέπει «πειθαρχικές παραβιάσεις». Ανάμεσα σε πολλές από τις οποίες αναφέρονται, παραβίαση θεωρείται επίσης και η άρνηση εκτέλεσης ανατεθείσας εργασίας, χωρίς βέβαια να προσδιορίζεται αν πρόκειται για εργασία που άπτεται των καθηκόντων του εργαζόμενου ή είναι έξω από τα καθήκοντά του.
Μετάθεση των εργαζομένων από τμήμα σε τμήμα, από διεύθυνση σε διεύθυνση ή από υποκατάστημα σε υποκατάστημα προβλέπεται στον κανονισμό εργασίας της «Γενικής Κλινικής Αθηνών», χωρίς αυτό να θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου «οι παραπάνω μεταβολές είναι δυνατόν να συνεπάγονται περικοπή τυχόν ειδικών αμοιβών ή επιδομάτων που τελούν σε άμεση σχέση με τη θέση εργασίας που κατέχει ο εργαζόμενος».
Ο συνδικαλισμός επίσης απαγορεύεται στη Γενική Κλινική Αθηνών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 17. Συγκεκριμένα στην παράγραφο ΙΑ αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να διατηρούν καθαρούς τους χώρους εργασίας και δεν επιτρέπεται να αναρτούν ή κατά οποιονδήποτε τρόπο να τοιχοκολλούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αφίσες, πλακάτ, πανό ή άλλες παραστάσεις με οποιοδήποτε περιεχόμενο και οποιαδήποτε αφορμή».
Να εδραιώσει νέα κατηγορία εργαζομένων, αυτή των «δοκίμων», προκειμένου να τους ανακυκλώνει σε μόνιμη βάση, να «γλιτώσει» και δικαιώματα και χρήμα, επιδιώκει μέσω του κανονισμού εργασίας η εταιρεία φύλαξης «Eurosecurity systems and services». Οπως προβλέπεται στο άρθρο 8, το προσωπικό χωρίζεται σε 3 κατηγορίες το έκτακτο, το τακτικό και το δόκιμο. Σ' ό,τι αφορά την τρίτη κατηγορία για το «δόκιμο» προσωπικό προβλέπεται χρόνος «δοκιμασίας» 2 μηνών, ενώ η εταιρεία επιφυλάσσει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης του δόκιμου προσωπικού και σε χρόνο πριν τη λήξη του ανώτατου χρόνου δοκιμασίας, αζημίως.
Στο άρθρο 10 για το ωράριο εργασίας και στην παράγραφο 5 προβλέπεται ότι «η ώρα προσελεύσεως και αποχώρησης καθορίζεται από την εταιρεία σύμφωνα με τις εκάστοτε παρουσιαζόμενες ανάγκες. Κάθε μεταβολή τού ως άνω ωραρίου, σύμφωνη με τα οριζόμενα στις επιμέρους ατομικές συμβάσεις εργασίας, δε θεωρείται σε καμία περίπτωση ότι συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως εργασίας. Στο χρόνο εργασίας δε συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος μετακίνησης από και προς τον τόπο εργασίας, ούτε ο χρόνος ένδυσης και προετοιμασίας της εργασίας». Και σ' αυτόν τον κανονισμό αφιερώνεται μεγάλο μέρος για τα «πειθαρχικά παραπτώματα», μεταξύ των οποίων είναι και η ανάγνωση παντός είδους εντύπων.