Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σφοδρές συγκρούσεις και σχέδια αποπομπής Μουσάραφ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων φερόμενων ως «ισλαμιστών μαχητών που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν» ανακοίνωσαν χτες οι πακιστανικές αρχές σε σφοδρές μάχες που σημειώθηκαν στην περιοχή των συνόρων Πακιστάν - Αφγανιστάν. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και άμαχοι.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, στην οποία συμμετέχουν το Κόμμα του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ), της δολοφονηθείσης Μπεναζίρ Μπούτο και το ΡΜL-Ν του Ναουάζ Σαρίφ, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία αποπομπής του πρώην στρατηγού και προέδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, με τον νυν ηγέτη του ΡΡΡ, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι να δηλώνει ότι «η ηγεσία του συνασπισμού πιστεύει ότι έχει γίνει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο Π. Μουσάραφ, ενόψει των εξελίξεων, ακύρωσε χτες την επίσκεψή του στο Πεκίνο, για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στην οποία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Γιουσούφ Γκιλάνι.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία, για την οποία απαιτούνται κατόπιν τριήμερων διαβουλεύσεων στην Εθνοσυνέλευση τα 2/3 των ψήφων του Κοινοβουλίου την προσεχή βδομάδα. Ο επικεφαλής του ΡΡΡ χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως ένα βήμα προς τη δημοκρατία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ