Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Μύλος» με Θάνου

Τη συμμετοχή της Κατερίνας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου προσπαθεί να εμποδίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ΔΟΕ ζητεί να πληροφορηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για ποιες κατηγορίες διώκεται ποινικά η Θάνου, σε σχέση με τα γεγονότα του 2004. Με αυτόν τον τρόπο η ΔΟΕ προσπαθεί να βρει στοιχεία που θα τη βοηθήσουν να βγάλει απόφαση στο συνέδριο του Σαββατοκύριακου στο Πεκίνο, με την οποία θα της απαγορεύει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Χάουαρντ Σνουμπ, έχει στείλει στην Ελληνίδα αθλήτρια επιστολή, με την οποία την καλεί να «απολογηθεί» έως την 1η Αυγούστου βασιζόμενος σε παλιότερη απόφαση της ΔΟΕ για το θέμα, η οποία ανέφερε ότι οποιαδήποτε συμμετοχή ενός εκ των Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει αντικείμενο διαδικασιών ξανά για τη ΔΟΕ.

Από την πλευρά της η ΕΟΕ ήδη προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες και έχει πλήρως ενημερωθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες που βαραίνουν την Ελληνίδα αθλήτρια. Αυτές μάλιστα είναι: α) παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β)παράβαση άρθρου 230ΠΚ, γ) ψευδορκία μάρτυρος (άρθρα 224, 2-1, 227, 1ΠΚ), δ) ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος κατά συρροή. Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρώτη κατηγορία έχει μπει στο αρχείο, ωστόσο πληροφορίες φέρνουν τη ΔΟΕ πρόθυμη να την ξανανοίξει...

  • Οι αθλητές του Ιράκ θα δώσουν, τελικά, το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά τη συμφωνία της ΔΟΕ με την κυβέρνηση της χώρας η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να άρει την ποινή αποκλεισμού που είχε επιβάλλει στην ασιατική χώρα, δίνοντας όμως το δικαίωμα μόνο σε δύο Ιρακινούς αθλητές να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.
  • Ο Τζούλιεν Ντάνκλεϊ είναι, τελικά, ο Τζαμαϊκανός αθλητής που έχει βρεθεί «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την Ολυμπιακή αποστολή της χώρας της Καραϊβικής, όπου συμμετείχε στο αγώνισμα 4Χ100.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ