Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Μειώσεις... μετ΄ ελλείψεων

Ενώ από αύριο τα μεσάνυχτα, και μετά από αρκετό καιρό αναμένεται μια αισθητή μείωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, λόγω διεθνών συγκυριών, η προμήθεια καυσίμων στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας, καθίσταται πλέον πολύ δύσκολη. Εκτός από το Λεκανοπέδιο Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης που μέχρι αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, η περιφέρεια σχεδόν στο σύνολό της, έχει «ξεμείνει» από καύσιμα. Το «πλήγμα» το έχει δεχτεί η Κρήτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το 100% των πρατηρίων είναι πλέον κλειστά. Παρομοίου μεγέθους προβλήματα, αντιμετωπίζουν και τα Δωδεκάνησα, ενώ σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς των βενζινοπωλών, μέχρι τώρα, το 75% της περιφέρειας αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Στο «μέτωπο» διαμόρφωσης των τιμών στα υγρά καύσιμα, από αύριο τα μεσάνυχτα (αν βέβαια όλα πάνε καλά), η τιμή των βενζινών σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα είναι χαμηλότερη κατά 8 δραχμές το λίτρο και για το πετρέλαιο θέρμανσης χαμηλότερη κατά 10 δραχμές το λίτρο. Η παρενθετική αναφορά για το «αν όλα πάνε καλά», έγκειται στο γεγονός, ότι και την προηγούμενη βδομάδα με βάση τις διεθνείς συγκυρίες, ως την τελευταία στιγμή οι πληροφορίες «έδιναν» μειώσεις, ωστόσο οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες. Αυτό «δικαιολογήθηκε» στη βάση ότι, έπρεπε να αποδοθούν σε όσους είχαν απολέσει κέρδη τις δύο προηγούμενες βδομάδες, εξαιτίας των ανάλογων «απορροφήσεων».

Αν και η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, βρίσκεται στην όγδοη μέρα, εντούτοις στην αγορά δεν έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες ελλείψεις προϊόντων. Χτες εκπρόσωποι των κρεοπωλών της Βαρβακείου και της Λαχαναγοράς επισήμαιναν ότι δεν παρουσιάζεται κάποιο σημαντικό πρόβλημα, ωστόσο σημείωναν τις επιφυλάξεις τους για το τι θα γίνει αν η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, διαρκέσει επί μακρόν. Αντίθετα προβλήματα αυτή τη στιγμή παρατηρούνται στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα η μεταφορά προϊόντων κυρίως από την Πελοπόννησο, εξαιτίας των μπλόκων στους δρόμους από τους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ