Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑτης ΑΕΚ, στα πλαίσια του αναπτυξιακού της προγράμματος, δημιούργησε ιστολόγιο με πολλές ειδήσεις και ενδιαφέροντα θέματα. Ενα απ' αυτά τα θέματα ανάπτυξης (από τα πρώτα που είχε ανακοινώσει η διοίκηση του σκακιστικού τμήματος) ήταν η δημιουργία σκακιστικών ομάδων σε κάθε Ενωση Φίλων της ΑΕΚ σ' όλη την Ελλάδα! Ενα πραγματικά αναπτυξιακό τόλμημα, που ελπίζουμε να μη μείνει μόνο σαν μια εντυπωσιακή και τελικά ανεφάρμοστη ιδέα...

Η σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ, πρώτη φέτος στη Γ΄ Εθνική, φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας το 2006 και σύντομα αναδυόμενη στην... Α΄ Εθνική (!), «απέκτησε» γρήγορα Ελληνες και ξένους γκραντ μάστερς όπως ο Στράτος Γρίβας, ο Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Δανός Νίελσεν, ο Γάλλος Μπακρό, καθώς και τους διεθνείς μετρ Κώστα Μουτούση, Αλέξανδρο Γρηγοριάδη κ.ά.

Ο ΟΜΙΛΟΣΠνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης (Καποδιστρίου 17 κοντά στο Καστρίτσειο Μουσείο) έχει δημιουργήσει τμήματα εκμάθησης σκακιού για νέα παιδιά, καθώς και ομάδες προχωρημένων σκακιστών και σκακιστριών που συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο site του ομίλου που είναι: skakiopaf.blogspot.com.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣΙούλη ο Αθλητικός Σύλλογος ΕΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ στο Νυδρί Λευκάδας διοργάνωσε για πρώτη φορά σκακιστική εκδήλωση με αγώνα «Σιμουλτανέ» που έδωσε ο Ι.Μ. Ηλίας Κουρκουνάκης αντιμετωπίζοντας συγχρόνως 63 σκακιστές και σκακίστριες. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 62 νίκες και 1 ήττα από τον Γ. Δερμετζόγλου!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ