Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10140

ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΛΕΓΙΑ»
Ανυπακοή και απειθαρχία κατά της αντιδραστικής πολιτικής στην Παιδεία

Η ψήφιση κατακαλόκαιρα στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ψευτοκολέγια πρέπει να σημάνει ένα νέο ισχυρό κύμα ανυπακοής - απειθαρχίας της νεολαίας και του λαού κατά της αντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου στην Παιδεία.


ΣΕΛ.  2

ΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ από την προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων
  • Τρεις δασοφύλακες στη Δασική Υπηρεσία Δωδεκανήσου αντί για 114, πέντε δασολόγοι αντί για 17, έξι δασοπόνοι αντί για 47
  • Για το 2008, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δασική Υπηρεσία Δωδεκανήσου δεν πήρε ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση για τα απαραίτητα έργα

Οι πραγματικές αιτίες της μεγάλης καταστροφής στη Ρόδο, από την πυρκαγιά που έκαιγε επί 7 μέρες, κατέκαψε 70.000 στρέμματα δάσους και απείλησε κατοικημένες περιοχές, πέρα από την άκρατη εμπορευματοποίηση της γης, εντοπίζονται και στην προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων για μέτρα προστασίας από τις φωτιές, όπως οι αναγκαίες υποδομές και το ειδικευμένο προσωπικό. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια με την πολιτική τους έχουν αφήσει τα δάση στο έλεος των εμπρηστών και έχουν μετατρέψει το δασικό πλούτο από πηγή ζωής και δημόσιο αγαθό, σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Eurokinissi


ΣΕΛ.  7

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Από την πρώτη στη δεύτερη φάση των αντεργατικών ενοποιήσεων των Ταμείων

Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης με ενοποιήσεις Ταμείων, ενώ η επόμενη φάση ολοκληρώνεται ως την 1η Οκτώβρη, με την ενοποίηση όλων των Ταμείων σε 13 συνολικά. Οι ρυθμίσεις επιφέρουν αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση της σύνταξης μέχρι 10%, μείωση της επικουρικής σύνταξης μέχρι και 70%. Οι οικονομικές απώλειες για τα Ταμεία, ως το 2030, θα είναι 18 φορές περισσότερες από τα οφέλη.


ΣΕΛ.  15


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομοσχέδιο σε βάρος των ΑμΕΑ

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Ειδική Αγωγή».


ΣΕΛ.  8
Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ΚΝ Τσεχίας

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει...

Σε διαγ(κ)ωνισμό αντιλαϊκών προτάσεων και ιδεών επιδίδονται κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας από κοινού την επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Να βάλουμε και τη ΓΣΕΕ στο παιχνίδι, υποδεικνύει το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  6
Δωρεά οργάνων

Οι γονείς του 20χρονου Αυστραλού, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Μύκονο, δώρισαν την καρδιά και τα υπόλοιπα όργανα του παιδιού τους.


ΣΕΛ.  17
ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Δωρεάν χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες υπέβαλαν 2.255 σχέδια επενδύσεων, ύψους 5 δισ. ευρώ, και θα εισπράξουν την κρατική πριμοδότηση των 2 δισ. ευρώ!


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ