Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαντούν στους δολοφόνους με κλιμάκωση των αγώνων

Αύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση των εργαζομένων στο μνημείο που έχουν στήσει μέσα στη Ζώνη

Από τη συγκέντρωση και την πορεία στο ΥΕΝ την περασμένη Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση και την πορεία στο ΥΕΝ την περασμένη Παρασκευή
Αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα και με στήριγμα τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ολόκληρη την εργατική τάξη, οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δίνουν την απάντηση στους φονιάδες τους, με την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Σήμερα συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν από την Παρασκευή, ενώ αύριο Δευτέρα θα σταματήσουν κάθε εργασία στις 12 το μεσημέρι και θα συγκεντρωθούν στο μνημείο που έχουν στήσει μέσα στο χώρο της Ζώνης, καταγγέλλοντας αυτούς που «ματώνουν» την εργατική τάξη.

Σήμερα επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί το παραπέρα πρόγραμμα των απεργιακών, αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Διεκδικούν την τήρηση και επέκταση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, να γυρίζουν από το μεροκάματο στα σπίτια τους σώοι και αρτιμελείς.

Το διεκδικητικό τους πλαίσιο αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

  • Να δημιουργηθεί μηχανισμός επανελέγχου του «γκαζ φρι».
  • Να σταματήσει η υποβάθμιση και αποδιοργάνωση των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, να στελεχωθούν με επιστημονικό προσωπικό (ναυπηγούς) και υλικοτεχνικά μέσα.
  • Διορισμό του τεχνικού ασφαλείας ανά πλοίο με ευθύνη οργανικού ελέγχου των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από λίστα του ΥΕΝ.
  • Πλήρη επάνδρωση και εξοπλισμό του Ιατρείου της Ζώνης και του Πυροσβεστικού Σταθμού.
  • Να σταματήσουν οι δικαστικές αρχές να βγάζουν «καρμπόν» απαλλακτικές αποφάσεις γι' αυτούς που παραπέμπονται για παραβιάσεις των μέτρων ασφαλείας.
  • Δημιουργία Σχολών Εκπαίδευσης και Ειδίκευσης των εργαζομένων.
  • Επαναφορά και εφαρμογή του νόμου 2642 για το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ