Κυριακή 27 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Οργή και αγανάκτηση

Μήνυμα αλληλεγγύης από την πορτογαλική συνδικαλιστική οργάνωση CGTP-IN

Φουντώνουν οι εργατικές αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα για το φονικό στη Ζώνη. Την οργή και αγανάκτηση των εργαζόμενων του κλάδου για το νέο εργοδοτικό έγκλημα, αλλά και την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας. Απαιτεί τώρα: Μέτρα προστασίας - υγιεινής και ασφάλειας. Να πληρώσει η εργοδοσία. Να πληρώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται «Τώρα, να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου» και καλεί τους οικοδόμους της Αθήνας και του Πειραιά να συμμετέχουν αποφασιστικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καταγγέλλει «με αγανάκτηση το νέο στυγνό έγκλημα των εφοπλιστών - του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργατών του Περάματος, που είναι έγκλημα σε βάρος ολόκληρης της εργατικής τάξης».

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, η ΠΕΣ - ΝΑΤ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, η Αγωνιστική Συσπείρωση των ΕΒΕ Καλλιθέας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Για το νέο μεγάλο εργοδοτικό έγκλημα, η πορτογαλική συνδικαλιστική οργάνωση CGTP-IN έστειλε μήνυμα στο ΠΑΜΕ, με το οποίο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών εργατών και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους.

Πλήθος ακόμα μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων εξέδωσαν ανακοινώσεις μεταξύ των οποίων το Σωματείο Εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ελληνική Εταιρία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το ΕΚΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ