Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ - «ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΣΣΙΜΗΣ»
Νέες τρομοκρατικές απολύσεις μεταναστών εργατών

Σε νέες τρομοκρατικές απολύσεις δύο εργατών Πακιστανών προχώρησε ο ιδιοκτήτης αρτοβιομηχανίας στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα Αττικής, Νίκος Κασσίμης, με στόχο να αναγκάσει τους υπόλοιπους αλλοδαπούς εργαζόμενους, που δε διαθέτουν όλα τα χαρτιά παραμονής στη χώρα, να μη διεκδικήσουν όλα όσα προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είχε προηγηθεί μια απόλυση Πακιστανού οδηγού, στον οποίο αρνήθηκε να δώσει τόσο το ποσό αποζημίωσης όσο και τις υπερωρίες και στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό του επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι Πακιστανοί εργάτες πιάνουν δουλιά στις 8 με 9 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 9 το πρωί. Παίρνουν από 550 - 650 ευρώ, δουλεύουν όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Σαββάτου, δεν πληρώνονται υπερωρίες και δεν είναι ασφαλισμένοι.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των μεταναστών και καταγγέλλει πως «η αστυνομία του Μαραθώνα συλλαμβάνει Πακιστανούς που δε διαθέτουν όλα τα χαρτιά παραμονής στη χώρα μας και την ίδια ώρα στηρίζει αδίστακτους εργοδότες που αφαιρούν δικαιώματα από τους μετανάστες».

«Συγκεκριμένα - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - στο μπαράζ απολύσεων που εξαπέλυσε η βιοτεχνία "Κασσίμης ΟΕ" στους εργάτες Πακιστανούς που είχε ανασφάλιστους και απλήρωτους, το αστυνομικό τμήμα έσπευσε να συνδράμει αυξάνοντας την τρομοκρατία και συλλαμβάνοντας τον αδελφό απολυμένου. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, θα συνεχίσουν τον αγώνα υπεράσπισης Ελλήνων και μεταναστών. Τα καθημερινά πογκρόμ συλλήψεων (προχθές των Σομαλών, χθες των Πακιστανών, αύριο;) πρέπει να σταματήσουν».

Και καταλήγει: «Απαιτούμε να ελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες Σομαλοί και ο Πακιστανός εργάτης, που συνελήφθη στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ