Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία

Καλεί σε κοινή δράση και συντονισμό εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων
Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων

Φραγμό στα σχέδια των μεγαλεμπόρων, των μονοπωλίων και της κυβέρνησης που επιδιώκουν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, μπορεί να βάλει η κοινή δράση, ο συντονισμός και η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σ' αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να ενώσουν και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους, ενάντια στην επιχειρούμενη προσπάθεια να ολοκληρωθεί το χτύπημα στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Δεν μπορούν να ανεχτούν, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, «να υπάρχει μέρα ξεκούρασης και δικαιώματα των εργαζομένων και επιζητούν την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους. Απαιτούν δουλειά επτά μέρες τη βδομάδα, εργαζόμενους φυλακισμένους μέχρι τα μεσάνυχτα στους χώρους δουλειάς, δουλειά 24 ώρες των 24ωρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, από κοντά, σπεύδει να υλοποιήσει τις εντολές των αφεντικών της. Επιδιώκουν να δώσουν διπλό χτύπημα στους εργαζόμενους με:

  • Το χτύπημα της πλήρους και σταθερής δουλειάς, με την αύξηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.
  • Την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς.
  • Την αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Την αφαίρεση κάθε ίχνους ελεύθερου χρόνου.

Στους αυτοαπασχολούμενους που θα συνθλιβούν από τη δράση των πολυεθνικών και εκατοντάδες μικρά καταστήματα θα κλείσουν, ενώ από αυτή την αντεργατική επίθεση θα χτυπηθούν και άλλοι κλάδοι που είναι στενά δεμένοι με το εμπόριο».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις βαριές ευθύνες που έχει και το ΠΑΣΟΚ, γιατί το σημερινό ωράριο είναι αποτέλεσμα και της δικής του πολιτικής και των νόμων που ψήφισε όταν ήταν κυβέρνηση. «Ευθύνες, συνεχίζει, έχει και ο ΣΥΝ, ο οποίος αποδέχεται το απελευθερωμένο ωράριο. Αλλωστε, οι δυνάμεις του στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ήταν αυτές που πρωτοστάτησαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και υπέγραψαν μαζί με την εργοδοσία την απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που ενώ συμφωνεί με το απελευθερωμένο ωράριο, δηλώνει τάχα τη διαφωνία της με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Υπογραμμίζει ότι «απέναντι σ' αυτή την επίθεση πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να απαντήσουμε αποφασιστικά και να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια των μεγαλεμπόρων, των μονοπωλίων και της κυβέρνησης να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση, καταδικάζουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων να καθορίζουν τη ζωή μας και να ληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι».

Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή, να διεκδικήσουν αποφασιστικά:

  • Οχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας - Νομοθετική κατοχύρωσή της.
  • Οχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Να καταργηθεί η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά. 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.
  • 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη, 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν σε απεργία στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη(2017-06-29 00:00:00.0)
Κοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής(2013-06-20 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Κυριακή - αργία(2013-06-12 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για την κυριακάτικη αργία(2012-12-19 00:00:00.0)
Στοχεύουν σε είλωτες για τα μονοπώλια(2012-12-16 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα το κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα(2008-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ