Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ξεζούμισμα και τρομοκρατία των εργαζομένων

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 7 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου, με αίτημα την ανάκληση των τρομοκρατικών μετακινήσεων

Κάθε μέσο που θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να τους ξεζουμίσουν μετέρχονται οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την εκχώρηση τομέων των δημόσιων νοσοκομείων.

Ετσι η εταιρεία «Ανοδική», που μαζί με την εταιρεία «Ηφαιστος» έχουν αναλάβει τη φύλαξη, την καθαριότητα και τη σίτιση, μετακίνησε δύο τραπεζοκόμες στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» στο Μελίσσια, ώστε να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Οι δύο τραπεζοκόμες είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, ώρα 7 π.μ., που οργανώνει η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ και ζητά την ανάκληση των εκδικητικών μετακινήσεων. Επίσης καταγγέλλει ότι «με την ανοχή της κυβέρνησης και της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, οι εταιρείες παραβιάζουν συστηματικά τις Συλλογικές Συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία».

Παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου και στην εκπρόσωπο της εταιρείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Γκιόκα, στο πλαίσιο περιοδείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο στις 4.7.2008. Εγκαιρα το ΚΚΕ είχε φέρει τις εκχωρήσεις τομέων των νοσοκομείων και στη Βουλή, που - πέρα απ' την υποβάθμιση των υπηρεσιών - οδηγούν στο στραπατσάρισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στις 31.1.2007 συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση και τότε ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τα ιδιωτικά συνεργεία στοιχίζουν πέντε φορές φτηνότερα απ' το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό.

Οι εταιρείες όμως θησαυρίζουν. Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ, οι συγκεκριμένες εταιρείες εισπράττουν κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ απ' το νοσοκομείο, το οποίο συνεχώς είναι καταχρεωμένο, και μεταφέρει το οικονομικό βάρος στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς. «Σειρά για ιδιωτικοποίηση έχουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου (τεχνική, διοικητικές, τραυματιοφορείς κλπ.)», υπογραμμίζει η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ και τονίζει: «Η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των νοσοκομείων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμφέρει μόνο τους επιχειρηματίες, αφού αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και οδηγεί στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και βήμα - βήμα αυξάνεται το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζεται στα ιδιωτικά συνεργεία και μειώνεται η αναλογία των μόνιμων υπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ