Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ
Κατασκευή από το κράτος κι όχι με ΣΔΙΤ

Η παράδοση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέσω των ΣΔΙΤ, στους επιχειρηματίες, καταγγέλθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Να αντιδράσουν στο ξεπούλημα της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα στο Δήμο Μίκρας, όπως και σ' όλη τη χώρα, ο Νίκος Ζώκας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τη δημιουργία ογκολογικού και παιδιατρικού νοσοκομείου στο Δήμο με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στην ίδια εκδήλωση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Ανατολικής Υπαίθρου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο Ηλίας Κονδύλης, γιατρός, στέλεχος του ΚΚΕ, ανέπτυξε τις προτάσεις του Κόμματος για την Υγεία.

Αναφερόμενος στην ανέγερση των νοσοκομείων μέσω ΣΔΙΤ στο Δήμο Μίκρας, σημείωσε ο Ν. Ζώκας: «Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι τα δυο νοσοκομεία δε θα ανήκουν στο Δημόσιο. Ιδιοκτήτες θα είναι οι ιδιώτες -κατασκευαστές. Το δημόσιο σύστημα Υγείας θα νοικιάζει τις νέες υποδομές, πληρώνοντας στους ιδιώτες υπέρογκα ποσά για 30 χρόνια».

«Η προτεινόμενη παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα των 127 στρεμμάτων της δημοτικής έκτασης, συνέχισε, δεν υπηρετεί ούτε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, μα ούτε τα συμφέροντα του λαού της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Αντί της λογικής της διεκδίκησης από το Δήμο και τους δημότες όλων των απαραίτητων υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς άμεση ή έμμεση επιβάρυνση, προωθεί ακόμη περισσότερο τη λογική της ανταποδοτικότητας. Δηλαδή, θέλεις έργα και υπηρεσίες; Ξεπούλα την περιουσία σου, πλήρωσε και ξαναπλήρωσε για τα πάντα: για την υγεία, για τον αθλητισμό, για τη μόρφωση και την ψυχαγωγία. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα λεγόμενα αντισταθμιστικά είναι επισφαλή και δεν ανταποκρίνονται στο ύψος της παραχωρούμενης έκτασης».

Και ο ομιλητής κατέληξε: «Σε καμία περίπτωση βέβαια δε μας βρίσκει σύμφωνους η στάση ορισμένων δυνάμεων, που στη λογική της αντιπαροχής διαπραγματεύονται συμφερότερους όρους συνεργασίας με το μεγάλο κεφάλαιο, όπως την κατασκευή εμπορικών κέντρων κ.ά.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία και το Παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων(2020-02-18 00:00:00.0)
Κερδισμένο μόνο το μεγάλο κεφάλαιο(2010-02-24 00:00:00.0)
Απαιτούν νοσοκομείο χωρίς ΣΔΙΤ(2008-10-25 00:00:00.0)
Διγλωσσία του ΣΥΝ για το νοσοκομείο(2008-10-11 00:00:00.0)
Ζωτικός χώρος για το μεγάλο κεφάλαιο(2008-08-03 00:00:00.0)
Τη «χαρίζουν» στους ιδιώτες(2006-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ