Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10129

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Η «εθνική ανάγκη» έγινε ωμός εμπαιγμός

Εντεκα μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές, όπου έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια, αποθήκες, εκατομμύρια ελαιόδεντρα, αμπέλια, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει στοιχειώδη αιτήματα των πυρόπληκτων.


ΣΕΛ.  19
ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής

Ο νέος κανονισμός λειτουργίας για τους παιδικούς σταθμούς, τον οποίο ετοιμάζει η ΚΕΔΚΕ, είναι «συμπλήρωμα» των πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εμπορευματοποιημένης Πρόνοιας και των κατευθύνσεων της ΕΕ.


ΣΕΛ.  20

ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ενάντια στην άθλια αντιΚΚΕ επίθεση

Μαχητικά, αποφασιστικά, στη δράση για τα λαϊκά προβλήματα με τη στρατηγική του ΚΚΕ, μπορούμε να τσακίσουμε τα σχέδια της αντίδρασης για χτύπημα του Κόμματος και του εργατικού, λαϊκού κινήματος

Η απροκάλυπτη και με ένταση επίθεση στο ΚΚΕ δεν είναι τυχαία και πρωτόγνωρη. Εχουμε ζήσει στην 90χρονη ιστορία μας, στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ενάντια σε έναν αντίπαλο πανίσχυρο, το κεφάλαιο στην εποχή του ιμπεριαλισμού, με τα διεθνή του στρατιωτικοπολιτικά στηρίγματα, ΝΑΤΟ και ΕΕ, χειρότερες στιγμές. Εχουμε πείρα. Οχι μόνο αντέξαμε, αλλά και δε μας έβαλαν στο χέρι και δε θα μας βάλουν. «Το φάντασμα του κομμουνισμού» θα τους το κάνουμε εφιάλτη ως την κατάργησή τους. Γι' αυτό εξαπολύουν αυτή την επίθεση. Φοβούνται την επιμονή μας να δρούμε μέσα στην εργατική τάξη και το λαό με τη στρατηγική μας και να βρίσκει πλατιά απήχηση. Πολιτικά -ιδεολογικά υπερέχουμε. Και αυτή μας τη δύναμη, που την ξέρουν καλά, πρέπει να τους κάνουμε να τη νιώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά. Ολοι, σαν μια γροθιά, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι μας, εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα που στενάζουν κάτω από το ζυγό της άκρατης εκμετάλλευσης και της ακόρεστης δίψας των πλουτοκρατών για αέναη κερδοφορία, ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο δικό μας μέτωπο πάλης, ατσαλωμένοι από την αδίστακτη επίθεσή τους για να τσακίσουν το λαό, δίνουμε τη μάχη. Για τα λαϊκά συμφέροντα, μέχρι την κατάργηση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της στηριγμάτων. Ολων. Και των οπορτουνιστών. Να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όπου ανήκουν. Ολοι στη μάχη, με ανεξάντλητη δύναμη, μέχρι τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  7,    10  -  13

Eurokinissi

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πάλη για σύγχρονα ασφαλή πλοία

Από τα 49 επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία, που βρίσκονται εν πλω, τα 19 έχουν έτος κατασκευής μεταξύ 1971 - 1979 και τα 13 κατασκευάστηκαν από το 1975 και πριν, έτσι που το ταξίδι για χιλιάδες επιβάτες να γίνεται «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Παράλληλα, ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας λειτουργεί σε μια σχέση «νύχι - κρέας» με τα συμφέροντα των πλοιοκτητών. Η ανάγκη να ενταθεί η πάλη για σύγχρονα, ασφαλή βαπόρια συνδέεται με τον αγώνα, για να γίνουν τα πλοία λαϊκή περιουσία σε καθεστώς λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.


ΣΕΛ.  16  -  17

Για το Κόμμα!

«Αγαπητό ΚΚΕ

Αγανακτώ, όταν κάθε λίγο ακούω τους κάθε λογής γκαιμπελίσκους να καταφέρονται με όποιο χυδαίο τρόπο μπορούν, με αντικομμουνιστικές κορόνες ενάντια στο ΚΚΕ και, κύρια, στον τρόπο εξεύρεσης των οικονομικών του πόρων και για την προβοκατόρικη επίθεση που δέχεται για την υπόθεση "Γερμανός".

Ας μάθουν λοιπόν: Χρηματοδότες του ΚΚΕ είναι όλοι οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της δουλειάς, σαν και μένα, που ενενήντα χρόνια με το υστέρημά τους στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κόμμα αυτό. Το ΚΚΕ, με την καθαρότητα και διαφάνεια της πολιτικής του, την οποία ποτέ δεν πρόδωσε και ούτε ήρθε σε αντιπαράθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Για το Κόμμα, που για ενενήντα χρόνια στέκεται φάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών συμφερόντων, προσφέρω 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων της ΚΟΘ, σαν πρώτη δόση.

ΔΗΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ένας από τους απόμαχους της εργατικής τάξης».



ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΓΔΜ
ΑμερικανοΝΑΤΟικός χαλκάς

Η ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, τη βδομάδα που πέρασε, αποκάλυψε πως πίσω από κάθε ενέργεια κρύβονται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή.


ΣΕΛ.  5

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ