Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτοαποκαλύπτονται

Κάθε μέρα που περνάει, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσθέτει και νέες αποδείξεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη νέα προβοκάτσια που στήθηκε κατά του ΚΚΕ, στην αντικομμουνιστική επίθεση που εξελίσσεται. Χτες, επανερχόμενος, όπως ο εγκληματίας που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, ο Γ. Παπανδρέου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε από το ΚΚΕ να υπογράψει... «δήλωση νομιμοφροσύνης» ή, αλλιώς, «να βγει στο βουνό να κάνει επανάσταση»!

Παρά το γελοίο των δηλώσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έτσι, επιβεβαιώνει, μια ακόμα φορά και πιο καθαρά, πως είναι η ηγεσία του που υποκινεί, οργανώνει και προωθεί την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ. Επιβεβαιώνει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την καταγγελία που έκανε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προβοκάτσια περί, δήθεν, σχέσης του ΚΚΕ με το σκάνδαλο της αγοράς της επιχείρησης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από τον ΟΤΕ. Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που οργάνωσε και «χέρι χέρι» με τον Καρατζαφέρη και ΛΑΟΣ, να εκτελεί την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ. Αυτήν την προβοκάτσια, συντηρεί καθημερινά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με εναλλασσόμενες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και των ηγετικών στελεχών του, γύρω από τα οικονομικά του ΚΚΕ κι ενώ, ήδη, αποκαλύφθηκε η προβοκάτσια τους, ενώ επίσης ο Θ. Τσουκάτος, ο τέως «στρατηγός τους» τους «κάρφωσε» ότι τα έπιασαν από τη «ΖΗΜΕΝΣ».

Οι αντικομμουνιστικές εμμονές και η εμπλοκή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε αντιΚΚΕ προβοκάτσιες, ασφαλώς δεν μπορεί να εξηγηθούν, απλώς, με το στρίμωγμα με τις αποκαλύψεις για τον ομολογημένο χρηματισμό και τη διαπλοκή του κόμματός του, των κομμάτων εξουσίας που είναι βουτηγμένα στη διαπλοκή, τις μίζες και τη διαφθορά με τις επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Και την πρακτική ότι τα κόμματα εξουσίας που πιάνονται στα πράσα, επιδιώκουν να διαχέουν τις ευθύνες τους για το όργιο της διαπλοκής τους με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στο ΚΚΕ, που δεν έχει καμιά εμπλοκή και ευθύνη για την αντιλαϊκή πολιτική τους που γεννά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρύ παρελθόν στις αντιΚΚΕ προβοκάτσιες και τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις. Είναι γνωστές δηλώσεις που, κατά καιρούς, έκαναν ηγετικά στελέχη, απευθυνόμενα στο ΚΚΕ, ιδιαίτερα όταν γίνονταν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις (αγροτικές και εργατικές) είτε φοιτητικές κινητοποιήσεις, πως «το ΚΚΕ δρα στα όρια της νομιμότητας»! Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Χτυπώντας το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στους αγώνες, που ανοιχτά παλεύει και προβάλλει στην εργατική τάξη και στο λαό την αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλισμού που το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί, για να έρθουν στο προσκήνιο των εξελίξεων με τη δική τους λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, επιχειρούν να χτυπήσουν το ίδιο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα για να αποτρέψουν κάθε ριζοσπαστικοποίηση κάθε αμφισβήτησή τους. Και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το κάνουν γιατί ο λαός ταυτίζει στη συνείδησή του την πολιτική τους και το ΚΚΕ έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ' αυτό. Πρέπει να του ανακόψουν τη δράση, να το αποδυναμώσουν. Πολιτικά φαίνεται δεν μπορούν. Και χρησιμοποιούν άθλιες συκοφαντίες.

Ας το γνωρίζουν όλοι: Το ΚΚΕ, στην ενενηντάχρονη ηρωική πορεία του αντιμετώπισε θύελλες και δεν τα δίπλωσε. Δηλώσεις νομιμοφροσύνης δεν έκανε και δε θα κάνει σε κανέναν. Τη δύναμή του αντλεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το δίκαιο που εκφράζει για τα λαϊκά συμφέροντα και μόνον στους εργαζόμενους δίνει λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν, δεκαετίες τώρα, πως κάθε επίθεση στο ΚΚΕ είναι προπομπός για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γι' αυτό και είναι υπόθεση των εργαζομένων να καταδικάσουν το δικομματισμό, να εγκαταλείψουν και τα δύο κόμματα εξουσίας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζικά.


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ