Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Η κυβέρνηση δε θα αποφύγει την αγωνιστική απάντηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα ΚΕΣ και τα κολέγια

Σε ανακοίνωσή του για τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ΚΕΣ και τα κολέγια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση προχωρά στην "τακτοποίηση" του χώρου των ΚΕΣ και των κολεγίων, προκειμένου να επιβάλει τα ιδιωτικά ψευτοπανεπιστήμια με μοχλό την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για την αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Στην ουσία, επιχειρεί να επιβάλει την πλήρη εξίσωση της ιδιωτικο-οικονομικής επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων με εκείνη των ιδιωτικών και τη διαμόρφωση μιας "μεταλυκειακής βαθμίδας" για την πλατιά μάζα των νέων στην κατεύθυνση υλοποίησης των αποφάσεων της Μπολόνια, για διάσπαση των προπτυχιακών σπουδών σε δύο κύκλους.

Με άλλα λόγια, υποβάθμιση των σπουδών για την πλειονότητα των φοιτητών, ενίσχυση των ταξικών φραγμών, μεγαλύτερη υποταγή της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και της έρευνας στα συμφέροντα της καπιταλιστικής οικονομίας, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση δε θα αποφύγει την αγωνιστική απάντηση των φοιτητών, των εργαζομένων και των ριζοσπαστών πανεπιστημιακών που διεκδικούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ