Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ
Καταδικάζει την κερδοσκοπική ασυδοσία

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση καταγγέλλει και καταδικάζει τις δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας, οι οποίες σε πρόσφατη συνεδρίαση συναποφάσισαν την εκχώρηση της Ακρόπολης του Φρουρίου της Κέρκυρας, για 50 χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ετσι, μετά και την ανάλογη εκχώρηση της Ακρόπολης Ιτς Καλέ του κάστρου των Ιωαννίνων στην ίδια τράπεζα που έγινε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τώρα και η Ακρόπολη της Κέρκυρας γίνεται βορά στην κερδοσκοπική ασυδοσία του τραπεζικού κεφαλαίου.

Θυμίζουμε ότι στον παραπάνω όμιλο ο Δήμος Κέρκυρας ανέθεσε και τη δημιουργία Μουσείου Τυπογραφίας, που αφού κατασκευαστεί από το υστέρημα των εργαζομένων, μέσω του Δ' ΚΠΣ - τη λειτουργία και διαχείρισή του θα έχει ο όμιλος, με πιθανές χρήσεις και του περιβάλλοντος χώρου του. Θυμίζουμε, επίσης, ότι τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το 2007 ήταν 700.000.000 ευρώ.

Κάθετα αντίθετη στην απόφαση της πλειοψηφίας είναι η δημοτική παράταξη ΑΔΗΚ, καταγγέλλοντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την εφαρμογή της δικομματικής πολιτικής από τους εκλεγμένους τους στην ΤΑ, με την παράδοση στο κεφάλαιο δημόσιων εκτάσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, και την εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την πλήρη στήριξη και «προικοδότηση» των πολυεθνικών και των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, από το δικομματισμό της πλουτοκρατίας και τους συμμάχους του και μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στόχος τους είναι, με τη λεγόμενη εταιρική κοινωνική ευθύνη, η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και, παράλληλα, ο «εξαγνισμός» του και η προβολή του ως «λάτρη» του πολιτισμού.

«Τεράστιες πολιτικές ευθύνες», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «για αυτές τις εκχωρήσεις έχουν τα κόμματα του δικομματισμού, που ψήφισαν και υλοποιούν, κατ' επιταγή και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το αντιπολιτισμικό θεσμικό πλαίσιο (ν.2557/97), εκχωρώντας και το "νόμο" τους την πολιτιστική κληρονομιά στις πολυεθνικές και στους ισχυρούς πολιτιστικούς ομίλους. Η εργατική τάξη της χώρας μας και όχι μόνο της Κέρκυρας να καταδικάσει με τους αγώνες της και με τη ψήφο της αυτά τα κόμματα και τις δημοτικές δυνάμεις τους, για να σταματήσει η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας να γίνεται εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ