Τετάρτη 9 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΑ 8ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ έχασε χθες τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χώματα και μπάζα στις Τζιτζιφιές. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης των κερκίδων του παλιού ιπποδρόμου, ο οδηγός ενός εκσκαφέα έριξε τα μπάζα πάνω στο άτυχο αγοράκι, το οποίο το είχαν αφήσει οι Αθίγγανοι γονείς του και κοιμόταν. Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Οπως υποστήριξε ο οδηγός, που συνελήφθη, δεν αντιλήφθηκε το παιδί. Σε βάρος του οδηγού, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ δικαίωσε χθες με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Η απόφαση καταδικάζει την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου (άρθρο 1 του Α' Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ) και επιφυλάχτηκε να καθορίσει με νεότερη απόφασή του τον τρόπο με τον οποίο το Πατριαρχείο θα αποκατασταθεί στα δικαιώματά του.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ θα κάνουν αύριο στο υπουργείο Απασχόλησης, στη 1 το μεσημέρι, οι ανάπηροι, οι γονείς και οι κηδεμόνες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια αποκλεισμού τριών νέων τυφλών απ' την ειδική προκήρυξη τηλεφωνητών, αλλά και για τη νέα προκήρυξη του 2643/1998, με την οποία κοροϊδεύουν τα ΑμΕΑ και συγκαλύπτουν τις αιτίες για την ανεργία τους.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ καλεί αύριο το απόγευμα το λαό της Νίκαιας η αγωνιστική δημοτική αρχή, για να αποτρέψουν την προσπάθεια του ΟΣΚ να σταματήσει την κατασκευή του 19ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Παπαρήγα. Οπως επισημαίνεται, πρόκειται για παρέμβαση των μεγάλων συμφερόντων, που προορίζουν το φιλέτο του πρώην νεκροταφείου - εκεί που προγραμματίστηκε να κατασκευαστεί το σχολείο - «για άλλες επικερδείς χρήσεις».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ βρισκόταν σε εξέλιξη, μέχρι αργά χθες το βράδυ, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι, έκαιγε δάσος με έλατα και πεύκα ανάμεσα στα χωριά Μυρίκη και Αγ. Ανδρέας. Αλλη πυρκαγιά την ίδια ώρα έκαιγε θάμνους και πουρνάρια στην περιοχή Πλαγιάρι Γιαννιτσών Πέλλας, στο όρος Πάικο. Στην Αττική, φλόγες ξεπήδησαν σε Βάρκιζα και Καπανδρίτι. Για σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς υπάρχει για την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε οικία ηλικιωμένων στο χωριό Καμάρα της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα ένας 78χρονος άνδρας και η 70χρονη σύζυγός του να βρουν τραγικό θάνατο, παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής. Η φωτιά αποδίδεται σε εμπρησμό και ως υπαίτιος συνελήφθη ο 44χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ