Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Προφεστιβαλική δραστηριότητα

Συνεχίζεται το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, δίνοντας μια πραγματική ανάσα δροσιάς και απλώνοντας το κάλεσμα παντού: «Με πρωτοπόρα θεωρία πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό».

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

  • Με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - 40 χρόνια ΚΝΕ. Η συμβολή της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες», οι κλαδικοί τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, την Πέμπτη 10 Ιούλη, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Λόφου Κολωνού (Πέτρας και Τριπόλεως). Η εκδήλωση περιλαμβάνει την αφήγηση του χρονικού της συμβολής της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η δράση της ΚΝΕ, οι μεγάλοι σταθμοί στους αγώνες του εργατικού κινήματος, παρουσιάζονται «πλεγμένοι» με οπτικό υλικό και ντοκουμέντα, ενώ συνοδεύονται και από αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από νέους εργαζόμενους, από το συγκρότημα των κλαδικών οργανώσεων της ΚΝΕ Αθήνας. Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα γίνει από την Ναυσικά Παπαδημητράτου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Οργάνωση Βάσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επανάσταση και Δίκαιο: Το ελληνικό παράδειγμα, Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1944 - 1949», την Παρασκευή 11 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο Επιμορφωτικό Κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Χαρίλαος Φλωράκης» (Οδός Χαρίλαου Φλωράκη 6 (πρώην Πυθίας), Χαλάνδρι, πλησίον πλατείας Κένεντυ). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Καλτσώνης, Λέκτορας Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ