Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Γνωριμία» με τις Πρέσπες

Για να μην ...πάμε αδιάβαστοι στο διήμερο, για να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία για την περιοχή των Πρεσπών, αλλά και το χαρακτήρα των γεγονότων, έχει προετοιμαστεί και θα διανέμεται στους κατασκηνωτές η «Σύντομη Ιστορική Αναφορά για Πρέσπες - Βίτσι», μια έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» και του «Οδηγητή» για αξιοποίηση ακριβώς μπροστά στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Ενα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, με σύντομες, αλλά βασικές πληροφορίες, τόσο γεωγραφικές όσο και ιστορικές, για την τρίχρονη ηρωική εποποιία του ΔΣΕ, όπως γράφτηκε στα μέρη που θα επισκεφτούν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα συμμετέχουν στο διήμερο.

Η έκδοση περιλαμβάνει χάρτες της περιοχής, με τις διαδρομές που ακολούθησαν οι δυνάμεις του ΔΣΕ και τις κινήσεις του αστικού στρατού, καθώς και αεροφωτογραφίες των κορφών και των υψωμάτων όπου δόθηκαν οι μεγάλες μάχες του ΔΣΕ. Ακόμα, περιλαμβάνονται φωτογραφίες από στιγμές του αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και από στιγμές της καθημερινής ζωής των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, στην ψυχαγωγία, στη δουλειά, στη μάχη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ