Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα

ΤΙΡΑΝΑ.--

Στην ευρεία συνεργασία Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου (του νέου προτεκτοράτου των ιμπεριαλιστών που αποκόπηκε από τη Σερβία και πρόσφατα ενέκρινε και «σύνταγμα»...) σε όλα τα επίπεδα εστιάστηκαν οι χτεσινές συνομιλίες του Σαλί Μπερίσα με τον Χασίμ Θάτσι, ονομαζόμενου πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Χασίμ Θάτσι (πρώην ηγέτης του γνωστού Ουτσεκά) έσπευσε να απορρίψει προς το ...παρόν την ιδέα της ένωσης των δύο κρατών σε μια «Μεγάλη Αλβανία», σημειώνοντας ωστόσο ότι και οι ...δύο χώρες «οραματίζονται την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ και εκτιμούν ότι αυτή η ένταξη είναι η μόνη προοπτική για να συνεισφέρουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Υποστήριξε επίσης ότι δε θα υπάρξει καμία «διαίρεση» του Κοσσυφοπεδίου.

Στο μεταξύ, την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ θα πρέπει να έχουν οιεσδήποτε αλλαγές στην αποστολή του Οργανισμού στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) δήλωσε χτες ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, αναχωρώντας για τη Ν. Υόρκη, όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα σχετική συνεδρίαση στο ΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ