Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Καλεί σε δράση και ενότητα

Από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις στο Πακιστάν

Associated Press

Από τις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις στο Πακιστάν
Παρατεταμένη κρίση διανύει το Πακιστάν, διάρκειας περίπου 60 ετών, η οποία έφτασε στα όριά της, εκτιμά το ΚΚ Πακιστάν. Μια κρίση που, όπως τονίζεται, δεν αφορά μόνο την πολιτική αλλά και την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Σύμφωνα με όσα σημειώνει το κόμμα που δρα σε καθεστώς ουσιαστικής παρανομίας, μετά και τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της χούντας και να εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τα καρτέλ. Οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους στη Μέση Ανατολή, η ΕΕ και οι στρατιωτικοί σημειώνεται ότι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ξανά μια κυρίαρχη τάξη. Οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών εκτινάχτηκαν στα ύψη, το δικαστικό σύστημα δεν αποκαταστάθηκε. Τα δημοκρατικά στοιχεία του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν περιθωριοποιήθηκαν και τώρα η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συμμαχίας με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την τοπική άρχουσα τάξη.

Δεδομένων των σχεδίων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την Ευρεία Μέση Ανατολή, βάσει του οποίου κατευθύνεται και η επαναχάραξη των συνόρων των κρατών της περιοχής, το ΚΚ Πακιστάν καλεί τις δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις του Πακιστάν και τους δικηγόρους να παλέψουν για την ανάληψη της εξουσίας από λαϊκούς εκπροσώπους, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την ικανοποίηση των λαϊκών δικαίων.

Σε αυτά τα πλαίσια, το ΚΚ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα, αγροτικές οργανώσεις να παλέψουν, ασκώντας πίεση στο καθεστώς και αντιτιθέμενοι στα σχέδια των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ