Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη διεκδίκηση μέτρων προκειμένου να θωρακιστεί αντισεισμικά η περιοχή της Ηλείας, καλούν σήμερα Τετάρτη 18 Ιούνη στις 8 μμ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

ΑΤΟΜΙΚΟ «ΤΕΧΝΗΤΟ ΝΕΦΡΟ» ώστε ο νεφροπαθής να μπορεί να κάνει αιμοκάθαρση ενώ βαδίζει ή εργάζεται υπόσχεται η νανοτεχνολογία, όπως ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 15ουΠανελλήνιου Συνεδρίου Νεφρολογίας, που θα γίνει στην Αθήνα (18-21 Ιουνίου). Οι νεφροπαθείς θα εφοδιάζονται με μικροσκοπικές, βιοσυμβατές, φορητές, συνεχούς λειτουργίας συσκευές που θα προσομοιάζουν σε φυσιολογικό νεφρό.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ αδρανών υλικών στη θέση Λαμπρικά του Δήμου Κρωπίας (Κορωπί) Αττικής, το οποίο λειτουργεί παράνομα από το 1998, με απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

ΣΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ στάσεις εργασίας (έναρξη 12 μ.) προχωρούν από σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου Αθήνας που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή (20/6/2008). Ζητούν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αύξηση και ανακατανομή των οργανικών θέσεων, εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και μηχανοργάνωσης κ.ά.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ είναι οι διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας που επιτρέπουν να γίνονται οικοδομήσιμα τα «τυφλά οικόπεδα», σύμφωνα με απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ έπνιξε και πάλι χτες το Λεκανοπέδιο Αττικής. Ο ρύπος του όζοντος παρουσίασε συνεχείς υπερβάσεις του ορίου των 180 μικρογραμμαρίων επί τρεις συνεχόμενες ώρες στην Αγία Παρασκευή και τη Λυκόβρυση και επί δύο ώρες στο Μαρούσι.

ΣΠΙΘΕΣ «ΕΒΓΑΖΕ» χτες εμπορική αμαξοστοιχία στο πέρασμά της από το Λιανοκλάδι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πάνω από 15 μικρές εστίες φωτιάς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, για να αποτρέψουν την επέκταση. Τα πυρακτωμένα μέρη από το σύστημα τροχοπέδησης του συρμού άρχισαν να προκαλούν απανωτές φωτιές.

ΧΤΕΣ τα ξημερώματα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος άνδρας και στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη σύζυγός του και η κόρη τους ηλικίας 4 ετών, έπεσε στο λιμάνι της πόλης. Πνίγηκε το 4χρονο κοριτσάκι. Στο μεταξύ, οκτώ ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός χτεσινής σφοδρής σύγκρουσης λεωφορείου του ΚΤΕΛ Τρικάλων με φορτηγό στο χωριό Γόμφιοι Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ