Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν αντιπαλεύουν το νόμο

Ο στόχος των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν είναι να βάλουν εμπόδια στους αντιασφαλιστικούς νόμους αλλά να τους υπηρετήσουν. Αυτό φάνηκε καθαρά και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Θέμα της συνεδρίασης ο ορισμός εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΤΕΑΔΥ (επικουρικό ταμείο που υπάρχει εδώ και χρόνια και στο οποίο ανέκαθεν συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων). Οι ταξικές δυνάμεις, η ΤΑΔΗΣΥ, επισήμανε ότι ο ένας εκπρόσωπος που της αναλογεί να ορίσει, στόχο θα έχει το μπλοκάρισμα των διαδικασιών εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων. Σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε πρόταση να υπάρξει ομόφωνη απόφαση της ΑΔΕΔΥ ότι το σύνολο των εκπροσώπων της στο ΤΕΑΔΥ θα υπηρετεί αυτόν το στόχο. Ομως η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ και απλώς όρισαν τους εκπροσώπους τους χωρίς να αναλάβουν καμιά δέσμευση.

Από τη μεριά της, η «νομοταγής» παράταξη του ΣΥΝ, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ), έδωσε και πάλι ρεσιτάλ διγλωσσίας και υποκρισίας. Υποστήριξε ότι δεν πρέπει να στείλει η ΑΔΕΔΥ εκπροσώπους, επειδή με το νέο νόμο την πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ την έχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων και επομένως θα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το νόμο. Οι οπορτουνιστές ούτε που διανοούνται ότι μπορούν να πάνε στην πράξη κόντρα στους αντεργατικούς νόμους (και φυσικά να αναλάβουν και τις συνέπειες). Και για να αποφύγουν την ευθύνη αυτή, προέκριναν την αποχή. Υστερα από όλα τα παραπάνω, η ΑΠ έκανε ξανά στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να ορίσει και αυτή δικό της εκπρόσωπο στο Ταμείο!

Το ρεσιτάλ της υποκρισίας συνεχίστηκε, όταν αργότερα η ΑΠ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αφήνει να εννοηθεί ότι το ΠΑΜΕ ψήφισε στην ίδια κατεύθυνση με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ την απόφαση για συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων. Δεν τους είναι αρκετό το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων, στηρίζοντας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και κατ' επέκταση τα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά ψάχνουν τρόπο να κρύψουν τις πομπές τους, συκοφαντώντας το ΠΑΜΕ και τις κρυστάλλινες από κάθε άποψη θέσεις του. Μάταιος ο κόπος και το ξέρουν.


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ