Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙΑ
Να απομονωθούν οι φωνές της υποταγής

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στον ΟΛΠ με αφορμή και τη σημερινή κινητοποίηση

«Να γίνει πράξη το μέτωπο πάλης που δε θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες να ολοκληρώσουν το έγκλημα του ξεπουλήματος των λιμανιών και θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική σε κάθε περίπτωση». Αυτό επισημαίνουν, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες οι αγωνιστικές παρατάξεις της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΔΕ) Υπαλλήλων Λιμανιών, θέτοντας όλους τους εργαζόμενους του ΟΛΠ απέναντι στις ευθύνες τους.

Τους καλούς να απομονώσουν τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ «Αυτόνομη Παρέμβαση», στην Ομοσπονδία και τα σωματεία. Να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Να συντονίσουν τη δράση τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους κλάδους των εργαζομένων μέσα και έξω από το λιμάνι που τους αφορά η διατήρηση του ενιαίου και 100% δημόσιου ΟΛΠ και ήδη για το λόγο αυτό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα όπως τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ναυτεργατικά σωματεία και άλλοι.

Την αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης με διεκδικητικό πλαίσιο λιμάνια ενιαία εξ ολοκλήρου στο δημόσιο στην υπηρεσία του λαού, αναδεικνύουν οι ίδιες οι εξελίξεις. Αύριο Πέμπτη, θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, για να αποφασίσει την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, δηλαδή της Cosco, στον οποίο θα παραχωρηθεί ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων. Με απαίτηση των εργαζομένων, η Ομοσπονδία (ΟΜΥΛΕ) αποφάσισε για την ημέρα αυτή να γίνει στάση εργασίας 9.30 το πρωί με 1 το μεσημέρι σε όλα τα λιμάνια. Για τον Πειραιά έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το κτίριο του ΟΛΠ, όπου θα συνεδριάζει η διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ