Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Στο εδώλιο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ

Σε δικαστική δίωξη κατά του Βασίλη Λινάρδου, αντιπροέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Μήτσος Παραρήγας» και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, προχώρησε η επιχείρηση «ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΕ», στην οποία εργάζεται ο διωκόμενος συνδικαλιστής. Η μήνυση κατατέθηκε πριν από δυο χρόνια και αναμένεται να εκδικαστεί στις 20 Ιούνη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Αφορά χαλκευμένες κατηγορίες για συκοφαντία σε βάρος της επιχείρησης και εξύβριση στα Θεία, για τις οποίες ζητείται αποζημίωση ύψους 50 ευρώ (!).

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου ζητάει απόσυρση της μήνυσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολιτική - συνδικαλιστική δίωξη που ξεκίνησε με το που ανακοινώθηκε το όνομα του Β. Λινάρδου ως υποψήφιου δημάρχου Νέας Ιωνίας, με το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση - αναφέρεται στην ανακοίνωση - προσπαθεί να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων της, που την τελευταία πενταετία, με διεκδικητικό προσανατολισμό, κατάφεραν να κερδίσουν αυξήσεις που υπερβαίνουν, κατά πολύ, τις κλαδικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν τα τελευταία χρόνια. Συμμετείχαν καθολικά σε όλες τις απεργίες του κλάδου μας, με αποτέλεσμα μέσα στον εργασιακό τους χώρο να υπάρχει μόνιμα διεκδικητικό κλίμα.

Το συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι «τέτοιες ενέργειες δε θα τρομοκρατήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα» και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της περιοχής να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνδικαλιστή, με κάθε τρόπο και με την παρουσία τους στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ