Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζοζέ Σόκρατες

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Αντιμέτωπος με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, καθώς βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν για την αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας και την κοινωνική πολιτική που προωθεί η... σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Περίπου 200.000 δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι - σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας - συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ελευθερίας φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό για «αξιοπρεπή ζωή και εργασία για όλους» και ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Πορτογάλων εργαζομένων και του λαού, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός προωθεί νέες περικοπές των κοινωνικών δαπανών και την αναθεώρηση του εργατικού κώδικα, με την οποία μεταξύ άλλων θα γίνεται πιο εύκολη η απόλυση των εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη περικοπεί τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας για τους κρατικούς υπαλλήλους, έχει αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης αλλά και τη φορολογία σε βάρος των εργαζομένων. Ανάμεσα στα άλλα «επιτεύγματα» της... σοσιαλιστικής κυβέρνησης είναι η αυξανόμενη ανεργία, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ακρίβεια, καθώς και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς της εργασίας κ.ά. Οι Πορτογάλοι εργαζόμενοι με πρωτοπόρο το Πορτογάλικο ΚΚ, δίνουν έναν αγώνα που είναι κοινός για όλες τις λαϊκές δυνάμεις σε όλη την ΕΕ, και στη χώρα μας.


Κ.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ