Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 8/6
  • «Οναρ»
    «Οναρ»
    Τελευταία ημέρα σήμερα της μεγάλης έκθεσης εικαστικών τεχνών, «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο ΙΙΙ», που φιλοξενείται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την «Επίδραση και το ρόλο της Τέχνης στη συνείδηση της εργατικής τάξης». Ομιλητές: Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος - βουλευτής ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, ηθοποιός - βουλευτής ΚΚΕ και ο εικαστικός Νίκος Χριστοφοράκης. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
  • Στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), θα εμφανιστεί (8.30 μ.μ.) το κουβανέζικο συγκρότημα «Colores de Cuba», αποτελούμενο από τους Κουβανούς και Ελληνες μουσικούς: Luis Enrique Bu (κόνγκα), Arlyn del Carmen (πιάνο), Katia de la Caridad (φωνή), Δημήτρη Χριστόπουλο (μπάσο), Daniel Allen (μπόνγκο) και Δημήτρη Σεβδαλή (πιάνο). Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με λάτιν τραγούδια.
Δευτέρα 9/6
  • «Μόνο τραγούδια απόψε» στη Σκιά των Βράχων, όπου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα θα δώσουν συναυλία δύο αξιόλογα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, οι «Οναρ» και τα «Υπόγεια Ρεύματα».
  • Η Γαλλίδα χορογράφος Μαγκί Μαρέν, ταγμένη στη σύγχρονη «κοινωνική» χορογραφία, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τη νέα της δημιουργία «Turba». Οι παραστάσεις του Εθνικού και Χορογραφικού Κέντρου Rilieux-la-Pape/ Ομάδα Χορού Μαγκί Μαρέν θα φιλοξενηθούν στην Πειραιώς 260, μέχρι 11/6.
Τρίτη 10/6
  • Βαγγέλης Κορακάκης
    Βαγγέλης Κορακάκης
    Εκατό περίπου φωτογραφίες, 25 σχέδια, τέσσερα προπλάσματα μεγάλων διαστάσεων, αντικείμενα, βιβλία και DVD, παρουσιάζονται στην έκθεση «Legorreta + Legorreta. Οψεις και χρώμα. Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την επιμέλεια της M. Μορελεόν. Επιμέλεια έκθεσης: Αννα Σκιαδά.
Τετάρτη (11/6)
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στον «Τεχνοχώρο» της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση και Μακρυγιάννη), ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Welcome to the club». Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και αποτελεί μια αφορμή για τους αποφοίτους του τμήματος, να εκθέσουν σε ένα ευρύτερο κοινό μερικά ενδεικτικά έργα από τις πτυχιακές τους εργασίες.
  • Στο «Σχολείον» (χώρος Β), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η τραγωδός Ασπασία Παπαθανασίου, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Θεάτρου των Εθνών, διαβάζει τον «Οιδίποδα τύραννο» του Σοφοκλή σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη. Σκηνοθεσία - ανάγνωση Ασπασία Παπαθανασίου. Πρωτότυπη σύνθεση και συνοδεία μουσικής Νίκος Ξανθούλης. Διαμόρφωση χώρου - κοστούμια Ερση Δρίνη.
Πέμπτη 12/6
  • Η Κινεζική όπερα Κουν «Το περίπτερο με τις παιωνίες» παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Τριάντη), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Παρασκευή 13/6
  • Ο πρωτοποριακός νεοϋορκέζικος θίασος «Wooster Group» επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, προτείνοντας τη δική του εκδοχή για τον «Αμλετ», από σήμερα μέχρι 16/6, στην Πειραιώς 260. Το «Wooster Group» αντιμετωπίζει το σαιξπηρικό αριστούργημα ως παλίμψηστο και, ανατρέχοντας σε προηγούμενες προσεγγίσεις μέσα από το φίλτρο της τεχνολογίας του ήχου και της εικόνας, προτείνει έναν «απόλυτα σύγχρονο και ταυτόχρονα απόλυτα πιστό στο πρωτότυπο» Αμλετ.

Εργο του Δημήτρη Μηλιώτη
Εργο του Δημήτρη Μηλιώτη

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ