Μαζική συγκέντρωση και πορεία την περασμένη Κυριακή το πρωί
Μαζική συγκέντρωση και πορεία έκαναν εργαζόμενοι και νεολαία στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το πρωί, για την προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης και ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γης και την αντιδασική πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας των δημοτικών παρατάξεων: «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» Δήμου Θεσσαλονίκης, «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», «Συνεργασία για τα Πεύκα», «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας», «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών», «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πανοράματος», «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τριανδρίας», «Δημοτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Χορτιάτη», «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Πυλαίας», την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ζωολογικού Κήπου. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπ. Βέλης, επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τα Πεύκα». Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θ. Κυριακίδης σημείωσε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική υπηρετεί τα κέρδη και πως η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να παλέψει για μία άλλη ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Ο Γ. Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι ο δασικός πλούτος είναι κοινωνικό αγαθό και ανέπτυξε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Στη συνέχεια έκαναν ανάβαση σε λόφο του Σέιχ Σου, όπου διαπίστωσαν ότι το δάσος δεν έχει καθαριστεί με ευθύνη της πολιτείας. Το δάσος του Σέιχ Σου είναι γεμάτο ξερά χόρτα και πλαστικά αντικείμενα, επικίνδυνα να πάρει φωτιά με την παραμικρή αφορμή.
Το Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) είναι μια δασική έκταση 30.000 στρεμμάτων, η οποία μέχρι το 1997 καλυπτόταν από δασική βλάστηση σχεδόν 100%. Σύμφωνα με μελέτες, η Θεσσαλονίκη έχει τα μικρότερα ποσοστά πράσινου από όλες τις πόλεις της Ευρώπης (μόλις 2,7 τ.μ. ανά κάτοικο). Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οποία μετρήθηκε μόνο το πράσινο που βρίσκεται μέσα στην πόλη, η αναλογία είναι 1,6 τ.μ. ανά κάτοικο. Βάσει αυτής της μελέτης η Θεσσαλονίκη καλύπτεται κατά 77% από κτίρια, κατά 19% από ασφαλτοστρωμένους δρόμους και, μόλις, κατά 4% από πράσινο και ελεύθερους χώρους.