Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δράσεις για την προστασία του περιαστικού δάσους

Πρωτοβουλίες για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης πάρθηκαν σε σύσκεψη των δημοτικών κινήσεων και παρατάξεων των δήμων περιμετρικά του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία της «Θεσσαλονίκη Τώρα», την περασμένη Πέμπτη.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα του δάσους με δεδομένα τα μικρά ποσοστά πρασίνου της πόλης, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των υπεύθυνων φορέων, που κάθε χρόνο περισσεύουν. Συζητήθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προστασία του περιαστικού δάσους, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση: Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία του περιαστικού δάσους. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων. Την 1η Ιούνη του 2008 να πραγματοποιηθεί συμβολική δράση μέσα στο περιαστικό δάσος για την προστασία του. Ενώ, στις 5 Ιούνη 2008 - Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος - να πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία και συμβολική περικύκλωση του περιαστικού δάσους (Κέδρινος Λόφος).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δημοτικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Τώρα», «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», «Συνεργασία για τα Πεύκα», «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγίου Παύλου - Ευαγγελίστριας», «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών», «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πανοράματος», «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τριανδρίας», «Δημοτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Χορτιάτη», «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Πυλαίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ