Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΑντιΚΚΕ επίθεση και δημαγωγία

Αχ. Κανταρτζής: Το ΚΚΕ είναι ανοιχτά και διακηρυγμένα αντίπαλος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την υπηρετούν, από όποια θέση και αν βρίσκονται

Τη δημαγωγία που κινείται στα όρια της αστειότητας επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλύψει τη σύμπλευσή του με την πολιτική της ΝΔ και στο θέμα του «τζογαρίσματος» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Γιώργος Παπανδρέου δε δίστασε να κατηγορήσει από το βήμα της Βουλής το ΚΚΕ για «συχωροχάρτι» στην κυβέρνηση, επειδή ψήφισε «παρών» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία εμποδίζει να εξεταστεί η πραγματική καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τοποθετούμενος χτες κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου έκανε ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ. Οπως είπε «δε σκανδαλοθηρούμε, όπως άκουσα από την κυρία Παπαρήγα προχθές να λέει. Δεν την καταλαβαίνω, δε σας καταλαβαίνω μερικές φορές. Εμμεσα δίνετε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση για μία υπόθεση κλοπής των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Δε σας ενδιαφέρει. Είναι γενικό θέμα καπιταλισμού αυτό; Δεν είναι συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε; Αντίθετα, μπορούμε να ψηφίζουμε στο Σύνταγμα για την άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου με την κυβέρνηση. Και αντί για διαφάνεια, ψηφίζετε σήμερα "παρών". Για το ΠΑΣΟΚ είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι σε αυτούς που έπεσαν θύματα λεηλασίας των Ταμείων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των Ελλήνων φορολογουμένων τελικά, καθώς οι απώλειες από τα δομημένα ομόλογα είναι μεγάλες και πέραν των ασφαλιστικών ταμείων σε επιχειρήσεις που ελέγχονται από το δημόσιο».

Απάντηση στη δημαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δεν είναι αντι-ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αντι-Νέα Δημοκρατία, είναι ανοιχτά και διακηρυγμένα αντίπαλος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που την υπηρετούν, από όποια θέση και αν βρίσκονται». Παράλληλα, τόνισε ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε "όχι" στη συγκρότηση εξεταστικών για τη διερεύνηση υποθέσεων. Και για τις υποκλοπές είπαμε "ναι" στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, όπως επίσης και για τη διερεύνηση του σκανδάλου της υπόθεσης SIEMENS. Ποια είναι η ουσία της συγκεκριμένης πρότασης που συζητάμε σήμερα; Το ΚΚΕ εμμένει στην τοποθέτησή του για την ανάγκη συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης». Μάλιστα αναρωτήθηκε «γιατί ουσιαστικά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή θέλει να κρατήσει κλειστό το δρόμο στη διερεύνηση;».

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής συνέχισε λέγοντας πως «καταθέσαμε πρόταση νόμου στην προηγούμενη Βουλή. Ζητούσαμε αφ' ενός μεν την επιστροφή όλων κλεμμένων από το 1950 και αφ' ετέρου τη διεύρυνση και της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η πρότασή μας αυτή καταψηφίστηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ. Και θα ήθελα εδώ να ρωτήσω τον κ. Παπανδρέου: Αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, η πρότασή μας αυτή για πού αναφέρονταν; Στη Δευτέρα Παρουσία, όπως υποκριτικά και δημαγωγικά ισχυρίζεστε; Οχι, βέβαια. Δεν αναφερόμαστε όταν στην εξουσία θα βρίσκονται εργαζόμενοι και όταν τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο λαό. Για σήμερα μιλάμε. Σήμερα, που ζούμε σ' αυτό το σύστημα. Σήμερα, που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί. Ας αφήσει, λοιπόν, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτές τις δημαγωγικές κορόνες, όπως επίσης και τις άλλες, για τη δήθεν σύμπλευση στην Αναθεώρηση του Συντάγματος»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ