Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Πλοίο ξεφόρτωνε κρεμμύδια μαζί με ανθρώπους!

Δουλέμποροι από την Αίγυπτο μετέφεραν δεκάδες μετανάστες στα αμπάρια του καραβιού. Στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ

Αλλο ένα δουλεμπορικό φορτηγό πλοίο με το όνομα «MAHI.S», σημαίας Κομόρες, αφού απέπλευσε από τις αιγυπτιακές ακτές, κατέπλευσε και ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου την περασμένη Παρασκευή, ξεφορτώνοντας μαζί με τα κρεμμύδια και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών αιγυπτιακής καταγωγής, τους οποίους μετέφερε μαζί με το εμπόρευμα.

Οι δουλέμποροι του πλοίου, προκειμένου να αποβιβάσουν τους μετανάστες, σκαρφίστηκαν το εξής: Φόρτωσαν τα αμπάρια του πλοίου με κρεμμύδια, όπως έγραφε και το δελτίο αποστολής. Μαζί με το εμπόρευμα, όμως, στρίμωξαν και τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν μέχρι την Ελλάδα. Οταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι, το πρωί της Παρασκευής, άρχισε η διαδικασία της εκφόρτωσης.

Δύο μέλη του πληρώματος μαζί με άλλους δύο μετανάστες, τέσσερις σύνολο, ξεφόρτωναν το εμπόρευμα. Λίγο αργότερα, οι δύο μετανάστες που ξεφόρτωναν έφευγαν προς το αυτοκίνητο που τους περίμενε λίγο πιο κάτω και τη θέση τους έπαιρναν άλλοι δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν στα σωθικά του πλοίου.

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, όταν και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς και άνδρες της Ασφάλειας της περιοχής το 8μελές πλήρωμα, συριακής καταγωγής, δύο ακόμα οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης και 55 μετανάστες. Ηδη, από το βράδυ της Παρασκευής, είχαν συλληφθεί 4 μετανάστες οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα μαζί τους, με αποτέλεσμα οι αρχές να ανακαλύψουν τι συνέβαινε με το εν λόγω πλοίο.

Οι 59 μετανάστες βρίσκονται στα υπόγεια κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, σε άσχημες συνθήκες καθώς διαθέτουν μόνο 20 ράντζα, ενώ οι υπόλοιποι κοιμούνται στο δάπεδο και χρησιμοποιούν για στρώμα μια κουβέρτα. Τους μετανάστες επισκέφτηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Θεόδωρο Ρούνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και Χρήστο Καλογερόπουλο, γραμματέα της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ.

Οι μετανάστες ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Κόμματος κουβέρτες προκειμένου να μπορέσουν, όσο αυτό είναι εφικτό σε αυτές τις συνθήκες, να κοιμηθούν. Τα μέλη της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα. Συγκέντρωσαν όσες κουβέρτες τους ζητήθηκαν και χτες το βράδυ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αργολίδας, τις παρέδωσε στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ