Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Κλιμακώνουν με νέα 24ωρη αύριο

Για την Κοινωνική Ασφάλιση και ενάντια στην τρομοκρατία

Νέα 24ωρη απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αποφάσισαν για αύριο Τετάρτη τα ταξικά Σωματεία, ανταποκρινόμενα στην αγωνιστική διάθεση των εργατοτεχνιτών να συνεχιστεί η μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και ενάντια στην τρομοκρατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες, με ξυλοδαρμούς απεργών, δικαστικές διώξεις, απειλές και εκβιασμούς.

Την ημέρα της απεργίας οι εργάτες θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στην πύλη της Ζώνης στο Πέραμα και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία στα καρνάγια, εκεί που την ημέρα της πρωτομαγιάτικης απεργίας ο Κώστας Βαρβάκης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά δέχτηκε τραμπούκικη εγκληματική επίθεση, κατά την αναμέτρηση με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχείρησε να «στήσει» ο εργολάβος Παραπονιάρης στο καρνάγιο Κατσουλάκη. Την ίδια μέρα ο ιδιοκτήτης μηχανουργείου Σκούφος θα σέρνει στα δικαστήρια τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη και Κώστα Φάκαρο.

Τον «πόλεμο» στα σωματεία της Ζώνης έχουν κηρύξει και οι εργοδότες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ). Χτες στη Ζώνη κυκλοφόρησε και ανυπόγραφο, προβοκατόρικο «φέιγ βολάν» που «βγάζει μάτι» ότι είναι γραμμένο από το χέρι της εργοδοσίας και αποκαλύπτει ότι αυτό που ενοχλεί τους εργοδότες είναι ακριβώς ο ταξικός προσανατολισμός των σωματείων. Καταφέρεται εναντίον του Συνδικάτου Μετάλλου ότι δήθεν «δημιουργεί πολεμικό κλίμα στο Πάρκο Σχιστού», «φρενάρει την πρόοδο» της Ζώνης, «κηρύσσει απεργίες χωρίς λόγο», «ακολουθεί κομματικές εντολές» και άλλα κατάπτυστα και καλεί τους εργάτες να σκεφτούν «πριν είναι αργά» αν το Συνδικάτο «τους εκφράζει όπως είναι σήμερα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ