Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινδυνεύει να απελαθεί 19χρονος οικοδόμος

Παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο από το ΠΑΜΕ στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείται από τις 22 Απρίλη

Δεν περνά μέρα που να μην έρχεται στο προσκήνιο ο Γολγοθάς που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί μέσα σε άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τη διαρκή τρομοκρατία και το κυνηγητό από εργοδότες και αστυνομία: 19χρονος οικοδόμος από την Αλβανία κινδυνεύει να απελαθεί, αφού συνελήφθη λίγα βήματα μακριά απ' το χώρο της δουλειάς του κι ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Ο νεαρός εργάτης κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης από τις 22 Απρίλη. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το Σάββατο οι ταξικές δυνάμεις, αντιδρώντας άμεσα και ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του νεαρού εργάτη, η αστυνομία ενημέρωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για την απέλασή του. Επιβεβαιώνεται έτσι το τραγικό αδιέξοδο των αλλοδαπών εργατών, που είναι όμηροι της παρανομίας ώστε να μπορεί το κεφάλαιο ανενόχλητο να τους ξεζουμίζει. Με συνέπεια, ανά πάσα στιγμή να απελαύνονται σε χώρες απ' τις οποίες, η φτώχεια, η ανεργία, αλλά και οι πόλεμοι, οι πολιτικές διώξεις κλπ. τους ανάγκασαν να φύγουν.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει: «Τέτοια φαινόμενα είναι συχνά και στόχο έχουν την τρομοκράτηση, τη χειραγώγηση των μεταναστών και την εκμετάλλευσή τους από την εργοδοσία και τα διάφορα κυκλώματα δουλεμπορίας που πουλούν δήθεν προστασία. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη ευθύνη για τα δεινά των μεταναστών, υπερασπίζονται τη νομοθεσία της ΕΕ για τους μετανάστες. Σοβαρή ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις που συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ που χτυπάει τους μετανάστες, όπως ο ΣΥΝ. Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τα προβλήματα των μεταναστών είναι για να καλύπτουν την αντεργατική τους πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ