Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Δήλωσαν άγνοια για τις ουσίες

Θανατηφόρο το αναβολικό που βρέθηκε στο δείγμα των αθλητών, σύμφωνα με γνωμάτευση του Αστ. Δεληγιάννη

Αγνοια για το τι τους έδιναν οι προπονητές τους, στους οποίους πάντως είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, δηλώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσαν χτες στον εισαγγελέα, οι 10 από τους 11 αθλητές της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών που κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση του ντόπινγκ. Η ενδέκατη αθλήτρια που έχει διαχωρίσει τη θέση της πήρε προθεσμία, προκειμένου να καταθέσει την επόμενη Τετάρτη. Η αθλήτρια θα καταθέσει μήνυση κατά της Ομοσπονδίας, των προπονητών της Αρσης Βαρών και άλλων παραγόντων της ομάδας που θεωρεί υπεύθυνους για τις παράνομες ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της, καθώς όπως υποστηρίζει τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία της.

Τη Δευτέρα θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα οι προπονητές Χρήστος Ιακώβου και Βαλέριος Λεωνίδης.

Στο μεταξύ, και ενώ ο εισαγγελέας έχει την επίσημη απάντηση από το αντιντόπινγκ εργαστήριο της Κολονίας, σύμφωνα με την οποία οι αθλητές είναι θετικοί μόνο σε μία ουσία, καθώς και τα αποτελέσματα από την εξέταση του δεύτερου δείγματος των 11 αθλητών από το κέντρο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, όπου και πάλι βρέθηκαν αρνητικοί, στα χέρια του βρίσκεται η γνωμάτευση του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αστέριου Δεληγιάννη που σημειώνει ότι η αναβολική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό των αθλητών είναι θανατηφόρα.

Στα χέρια του εισαγγελέα υπάρχει επίσης έγγραφο της Ομοσπονδίας από το οποίο προκύπτει ότι οι αθλητές συναινούσαν στη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org