Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι εργαζόμενοι ν' αντιπαλέψουν την ιδιωτικοποίηση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους υποψήφιους αγοραστές του ΟΤΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινό σχόλιό του, σημειώνει:

«Είναι ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", ότι μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση, ασφαλιστικές δικλείδες ή έλεγχος του δημοσίου στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ που να λειτουργεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την απελευθέρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η ΕΕ με την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο έτσι το "όχι" στο ξεπούλημα του ΟΤΕ θα έχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα. Καμιά μετοχή του ΟΤΕ δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε στο ελληνικό ούτε στο ξένο κεφάλαιο. Καμιά δράση του κεφαλαίου στις τηλεπικοινωνίες. Η πάλη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα στις τηλεπικοινωνίες αποτελεί τη μόνη απάντηση, τη μόνη λύση που συμφέρει όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ