Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτισμός «εχόντων» στην Καλαμάτα

Στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας, οι οποίοι, τουλάχιστον λίγο πριν το Πάσχα, ήταν απλήρωτοι επί τρεις μήνες και δεν είχαν πάρει και το πασχαλινό δώρο.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΠΑΚ και τους καλεί «να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και με πιο οξυμένες μορφές πάλης που οι ίδιοι θα αποφασίσουν». Προσθέτει, ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, η δημοτική αρχή (ΝΔ) «δείχνει την προσήλωσή της στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ» θεωρώντας... «συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση στη ΔΕΠΑΚ και τους εργαζόμενους»! «Προχωρά μάλιστα και σε αθλιότητες πως οι εργαζόμενοι παίρνουν 2.000 ευρώ, την ώρα που ξέρουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο». Επιπλέον αυξάνει και τα δίδακτρα κατά 25% προσθέτοντας νέα βάρη στους γονείς που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με τις τέχνες. «Πιστή στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Πολιτισμού, η Δημοτική Αρχή βάζει το ζήτημα όποιος έχει χρήματα θα μαθαίνει το παιδί του μουσική ή χορό και όποιος δεν έχει, απλά δε θα το στέλνει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά με τα αιτήματα των εργαζομένων της ΔΕΠΑΚ στη Βουλή, για άλλη μια φορά, αλλά «η απάντηση του υπουργού ήταν πως θα υπάρξει αξιολόγηση των επιχορηγήσεων που μπορεί να κρατήσει μέχρι και τον Αύγουστο, που υποτίθεται πως θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο των Δημοτικών Επιχειρήσεων». «Εκεί πάντως που δεν πρόκειται να αξιολογήσουν τα χρήματα που δίνουν, είναι στον κ. Λαμπράκη και στο Μέγαρο, στον κ. Νιάρχο, στο ίδρυμα Ωνάση και σε όλους τους ημέτερους που πουλάνε πολιτισμό με τα χρήματα των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και τους καλεί για να έρθει η "Ανάσταση", να παλέψουν δυναμικά και με όλες τις μορφές αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ