Σάββατο 26 Απρίλη 2008 - Κυριακή 27 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προώθηση επιθετικής πολιτικής ενάντια στην Κούβα

Ανακοίνωση - καταγγελία από το υπουργείο Εξωτερικών του «Νησιού της Επανάστασης»

Ο κουβανικός λαός στηρίζει στη συντριπτική του πλειοψηφία την επανάστασή του

Associated Press

Ο κουβανικός λαός στηρίζει στη συντριπτική του πλειοψηφία την επανάστασή του
Ο Κάλεμπ Μακ Κάρι, διορισμένος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επικεφαλής της λεγόμενης «Επιτροπής Αρωγής για μια ελεύθερη Κούβα», δηλαδή ο προωθούμενος για «γκαουλάιτερ» σε μια υποτιθέμενη «καπιταλιστική Κούβα», που ονειρεύεται η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ, βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ευρώπη. Περιοδεύει σε σειρά χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο να ασκήσει νέες πιέσεις ώστε να αρνηθούν την άρση μέτρων και κυρώσεων που είχαν επιβληθεί από την ΕΕ ενάντια στην Κούβα το 2003, με την «Κοινή θέση της ΕΕ για την Κούβα».

Ηδη επισκέφθηκε την Ισπανία, όπου με απόλυτη μυστικότητα πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης Θαπατέρο, επιχειρηματίες, πράκτορες της CIA, καθώς και αντικουβανούς, σε μια προσπάθεια να εγείρει εχθρικές πολιτικές ενάντια στην Κούβα, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που τον ερχόμενο Ιούνη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την «Κοινή θέση της ΕΕ για την Κούβα». Η νέα ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στον κουβανικό λαό πραγματοποιείται υπό το «πέπλο» της μυστικότητας, εξαιτίας του φόβου της απάντησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης με την Κούβα και την αναμενόμενη λαϊκή απόρριψή της. Τη συγκεκριμένη επίσκεψη αποκάλυψε και κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας.

Ο Κάλεμπ Μακ Κάρι αναμένεται να επισκεφτεί το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως, στη διαδικασία προώθησης της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα εντάσσονται και ορισμένες «μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» σε χώρες όπως η Τσεχία, η Ολλανδία, η Λιθουανία κ.α. όπου με πρόσχημα τις... «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τα φληναφήματα περί «ανελευθερίας της έκφρασης» κλπ, εξαπολύουν γενικευμένη επίθεση ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, ασκώντας πιέσεις για παραπέρα ενίσχυση της επιθετικής πολιτικής.

Νέα υπονομευτική δραστηριότητα

Στο μεταξύ, για υποκίνηση αντεπαναστατικών πράξεων και εκστρατειών των Μέσων Ενημέρωσης κατηγορεί το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να ενισχύσουν την υπονομευτική τους δραστηριότητα διαθέτοντας σημαντικά ποσά για το σχεδιασμό εσωτερικής αντεπανάστασης. Συγκεκριμένα, μόνο για το 2008 η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαθέσει 45,7 εκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει μισθοφορικές ομάδες να πραγματοποιήσουν προκλητικές ενέργειες, όπως αυτή της 22ης Απρίλη των ονομαζόμενων «Γυναικών με τα Ασπρα», μιας μικρής ομάδας που έχει στηριχτεί και χρηματοδοτηθεί από το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος των 116 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει ξεχωρίσει η κυβέρνηση του Μπους για την ενίσχυση της «βιομηχανίας» εσωτερικής υπονόμευσης και αντεπανάστασης στην Κούβα.

«Η Κούβα», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, «επιβεβαιώνει το δικαίωμά της να εμποδίζει, να εξουδετερώνει και να απαντά σε προκλήσεις που σχεδιάζονται, χρηματοδοτούνται και ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Γραφείου Συμφερόντων τους»...

...«Η πιο ισχυρή αυτοκρατορία που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα δε θα πρέπει να υποτιμά την ικανότητα του κουβανικού λαού να ανατρέπει κάθε προσπάθεια που γίνεται να μας στερήσει από το μέλλον που έχουμε κατακτήσει με τόση προσπάθεια, αξιοπρέπεια και θυσία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ