Συναγωνισμός δημαγωγίας του δικομματισμού χτες στη Βουλή και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής πάνω στα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών, για τα οποία και οι δύο είναι υπόλογοι με τις πολιτικές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια κατ' επιταγήν της ΕΕ.
Αφορμή η Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για «την πολιτική ανάπτυξης του αγροτικού τομέα», από την οποία όμως απουσίαζε κάθε κριτική στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, η οποία αποδείχτηκε καταστροφική για τη χώρα μας και αφάνισε ολόκληρους κλάδους αγροτικής παραγωγής.
Ο Κ. Καραμανλής, με γενικόλογες αναφορές, έκανε λόγο για την ανάπτυξη «ευέλικτης αγροτικής πολιτικής με το βλέμμα στις ανάγκες που δημιουργούνται από την παγκοσμιότητα των αγορών και την ένταση του ανταγωνισμού», δίνοντας έτσι το στίγμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί και η κυβέρνησή του. Μίλησε δε για την υιοθέτηση οργάνωσης του αγροτικού τομέα, με βάση «τις αρχές της επιχειρηματικότητας και την οργάνωση των παραγωγών σε σύγχρονους αυστηρά επιχειρηματικούς ομίλους».
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επί των κυβερνήσεών του και στη διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ έμειναν απέξω τα μεσογειακά προϊόντα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και μπήκαν μέσα μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της ΝΔ.
Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε περήφανος για την αντιαγροτική νέα ΚΑΠ και ισχυρίστηκε ότι το 2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάλεψε να διασφαλίσει πόρους από τη νέα ΚΑΠ, αλλά η ΝΔ που το διαδέχτηκε τα έκανε θάλασσα, αφού δεν είχε κανένα σχέδιο. Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι, για παράδειγμα, ο αφανισμός της καπνοκαλλιέργειας ήταν ακριβώς αποτέλεσμα της νέας ΚΑΠ, την απέδωσε σε ανικανότητα των υπουργών και στην απουσία του Κ. Καραμανλή από τα συμβούλια των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.