Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέο ισραηλινό μακελειό στη Γάζα

Παλαιστίνιοι τραυματίες μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Associated Press

Παλαιστίνιοι τραυματίες μετά τις ισραηλινές επιδρομές
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Μία από τις αιματηρότερες μέρες των τελευταίων μηνών ήταν η χτεσινή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τόσο χερσαία εισβολή, μικρής διάρκειας, όσο και αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές. Συνολικά, μέχρι το βράδυ, είχαν τραυματιστεί δεκάδες και είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά αλλά και ένας εικονολήπτης του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρόιτερς», ο οποίος, όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, σχεδόν εκτελέστηκε εν ψυχρώ από ισραηλινό τανκ.

Ολα άρχισαν, τα ξημερώματα, όταν ομάδα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων εισέβαλε στο ύψος της ανατολικής συνοικίας της πόλης της Γάζας, Σουζάιγια, και ακολούθησε σφοδρή μάχη με μαχητές της «Χαμάς». Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «απάντησε» σε «βροχή από όλμους». Στις μάχες που σημειώθηκαν, εκτός των παλαιστινιακών απωλειών, σκοτώθηκαν και τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις, απώλειες που φέρονται, κατά ορισμένους παρατηρητές, να πυροδότησαν και τις αιματηρές αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν. Η πλέον πολύνεκρη επιδρομή σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιγ, όπου σκοτώθηκε και ο 23χρονος εικονολήπτης.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους. H ισραηλινή ηγεσία «απάντησε» ότι θα συνεχίσει τον «αγώνα της κατά της τρομοκρατίας». Παρόλα αυτά, επαναλήφθηκε, χτες, ο ανεφοδιασμός της Λωρίδας της Γάζας με καύσιμα από τον τερματικό σταθμό του Ναχάλ Οζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ