Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θέλουμε να εκπέμψουμε SOS

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπείες της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση με αντιπροσωπείες της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος είχε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Θέλουμε να εκπέμψουμε ένα SOS. Τα δάση δεν έχουν καθοριστεί, πυροσβέστες δεν έχουν προσληφθεί, παραμένει ο θεσμός του εποχιακά απασχολούμενου, μεγάλες ελλείψεις - 40% ελλείψεις στην Πυροσβεστική - δασικοί υπάλληλοι δεν έχουν προσληφθεί, επομένως βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά μπροστά σε έναν κίνδυνο νέων πυρκαγιών και εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών, που όμως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθούν για τις σοβαρότατες, εγκληματικές ελλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν υλοποιήθηκαν όλα όσα υποσχέθηκαν μετά τις τραγικές πυρκαγιές του περασμένου χρόνου και είμαστε τώρα, Απρίλη μήνα. Πότε θα υλοποιηθούν;».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σταμούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε τη «βαθιά ανησυχία, διότι το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει, όσον αφορά τις πυρκαγιές» και δυστυχώς, συμπλήρωσε, «4.500 πυροσβέστες λείπουν απ' το μηχανισμό και τα ζητήματα πρόληψης, θωράκισης του δάσους, δεν έχουν προχωρήσει», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «από τώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να θωρακίσουμε το δασικό πλούτο της πατρίδας μας». Μάλιστα, σημείωσε ότι ακόμη και τώρα, «είναι δύσκολο» να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις, ενώ οι 1.200 πυροσβέστες που θα προσληφθούν θα βγουν μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Γιώργος Πήλιουρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων, υπογράμμισε ότι «οι τεράστιες ελλείψεις που έχει το Σώμα αυτή τη στιγμή και το γεγονός ότι από πλευράς προσλήψεων δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα, μας κάνει να ανησυχούμε ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι δύσκολο για όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ