Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαχητική απάντηση

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της πόλης συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα αντεργατικά σχέδια

Με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς τη Νομαρχία εκατοντάδες εργαζόμενοι της πόλης των Ιωαννίνων, διατράνωσαν χτες βράδυ την απαίτησή τους ν' αποσυρθούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα κατά των μέτρων», οι Γιαννιώτες αποδοκίμασαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και με το σύνθημα «Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά», έδειξαν το δρόμο που πρέπει να πάρει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο από όπου και ξεκίνησαν πορεία προς τη Νομαρχία. Βροντοφωνάζοντας «Εργάτες Αγρότες, Φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» και ακόμα πως η «Εργατιά παλεύει και θα νικήσει, αυτά τα μέτρα θα καταργήσει», έδειξαν τον τρόπο αλλά και το στόχο που πρέπει να έχει αυτή η πάλη.

Ομιλητής στη συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία, όπου κατέληξε η πορεία, ήταν ο Πέτρος Γιωτόπουλος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε στις συνέπειες της ένταξής μας στην ΟΝΕ που πυροδότησε τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Ο Π. Γιωτόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους του νομού απέναντι σ' όλους αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και στους εργοδότες, ν' αντιτάξουν την ενότητα, τη συσπείρωση και τον αγώνα, μέχρι η κυβέρνηση ν' αποσύρει το αντεργατικό πακέτο αλλά και να απαιτήσουν νέα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ