Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Με κυβέρνητική κάλυψη

Καταγγελία του ΕΚ Λάρισας, με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη σε ημερίδα - φιέστα της εταιρίας

Την πολιτική κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των νέων ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος», αδελφούς Σαράντη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, αφού αναφέρεται στο όργιο εργοδοτικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που έχουν επιδοθεί οι αδελφοί Σαράντη, όπως με τον ξυλοδαρμό συνδικαλιστών από μπράβους τους, τις απολύσεις εργαζομένων κ.ά., τονίζει: «Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη γαλακτοβιομηχανία "Ολυμπος" και θα περιμέναμε την παρέμβαση της πολιτείας για να σταματήσει τις παρανομίες των αδελφών Σαράντη - το εργοστάσιο έγινε με επιδότηση του κράτους - η κυβέρνηση δίνει πολιτική κάλυψη στους εν λόγω εργοδότες, αφού είδαμε τον υφυπουργό Γεωργίας και συντοπίτη μας, κ. Χατζημιχάλη, να παρευρίσκεται το Σάββατο 15-9-2000 στη φιέστα που διοργάνωσαν οι κύριοι Σαράντη, δήθεν για την ανάπτυξη του αιγοπρόβειου γάλακτος. Να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία "Ολυμπος" των αδελφών Σαράντη, δεν παίρνει ούτε το 1% του γάλακτος από το νομό μας. Φανταστείτε το ενδιαφέρον του για την κτηνοτροφία στο νομό μας!»

Και καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας υπογραμμίζει: «Καλούμε το Λαρισαϊκό λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, ΟΑΕΔ, υγειονομικές υπηρεσίες) να εντείνουν τους ελέγχους για να περιορίσουν τις παρανομίες και την αυθαιρεσία του εν λόγω εργοδότη της "Ολυμπος"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ