Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Μαζικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στις αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις στην Πράγα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, η νεολαία είναι στο μέσον της κατά μέτωπον επίθεσης από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Μεγαλύτερες μάζες της νεολαίας σε διεθνές επίπεδο αντιμετωπίζουν το φάσμα της βίαιης περιθωριοποίησής τους. Ταυτόχρονα, όμως, η αντίσταση, η σύγκρουση συνεχίζεται και μεγαλώνει. Η νεολαία παλεύει στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στη Λατινική Αμερική, στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον και στην Αυστραλία όλο και περισσότερο σαφώς, παίρνει θέση και κατηγορείται από αυτούς που είναι ένοχοι, δηλαδή τον ιμπεριαλισμό και τους υπερ-εθνικούς του οργανισμούς και τις ενώσεις, μέσω των οποίων επιβάλλει την εκμετάλλευση και πραγματώνει την κυριαρχία του: Το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα κλπ. Η δυναμική που μπορεί να έχει το κίνημα της νεολαίας, όταν ενώνεται με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα, ξεχωρίζει πιο καθαρά.

Ο δρόμος που ο λαός και η νεολαία πρέπει να ακολουθήσει σε κάθε χώρα και σε όλες τις χώρες μαζί, γίνεται όλο και πιο σαφής: Στο μαζικό, στοχευμένο αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα. Στις παρούσες συνθήκες, όχι μόνο ο ρόλος του κινήματος σε κάθε χώρα δεν έχει μειωθεί, αλλά, αντίθετα, αποτελεί τη βάση και τη βασική προϋπόθεση για τη διεθνοποίηση και το συντονισμό του αγώνα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Δημοκρατικής Νεολαίας, από την πρώτη στιγμή, παρείχε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της με την πρωτοβουλία «ΣΤΟΠ στο ΔΝΤ» και τη διαδήλωση της 23ης Σεπτεμβρίου στην Πράγα. Η ΠΟΔΝ θα συμμετάσχει ενεργά στη διαδήλωση και κινητοποιεί τις οργανώσεις που είναι μέλη της και φίλα προσκείμενες σ' αυτήν.

Για τη νεολαία και τους λαούς, ο αγώνας κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και τα όργανά της είναι ο δρόμος της απαίτησης μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση.

Θα σας δούμε στην Πράγα την 23η Σεπτέμβρη! Σταματήστε το ΔΝΤ! Ακυρώστε τα χρέη των τρισ. δολαρίων»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαιρετιστήριο μήνυμα από την ΠΟΔΝ(2016-11-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από τη νεολαία(2009-07-01 00:00:00.0)
«Οχι» στην απαγόρευση της δράσης της ΚΕΝ Τσεχίας(2006-10-25 00:00:00.0)
Αποφασιστικά ως την τελική νίκη!(2006-05-14 00:00:00.0)
«Σταματήστε το ΔΝΤ»(2000-09-10 00:00:00.0)
Στην αντεπίθεση ακόμα πιο μαχητικά(1998-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ