Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Περί ...«φιλικής» ψήφου

Τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, οι παρατάξεις του δικομματισμού επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να εγκλωβίσουν τους φοιτητές. Η υπεράσπιση της πολιτικής της ΕΕ και των βιομηχάνων, όμως, έχει κοντά ποδάρια, ιδίως όταν βρίσκει απέναντι τις δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής».

Ενα από τα ...«ατράνταχτα» επιχειρήματα για να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ είναι επειδή έχει υποψήφιο «φίλο» ή «φίλη» του σ' αυτές τις παρατάξεις! Τον καλούν, δηλαδή, να κάνει μια προσωπική χάρη, ψηφίζοντάς τον, αδιαφορώντας για το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη, αρκεί να είναι ο «φίλος» του ανάμεσα στα ονόματα. Βέβαια, η μετατροπή των εκλογών σε «οικογενειακή» υπόθεση ή των παρατάξεων σε ομάδες από «παρέες» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Οι δηλώσεις Στυλιανίδη, οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, οι δηλώσεις που κάνει την επομένη κάθε εκλογών ο πρωθυπουργός, το αποδεικνύουν περίτρανα: Η ψήφος στη ΔΑΠ θα χρησιμοποιηθεί για να δοθεί «πράσινο φως» στη συνέχιση της επίθεσης, όχι μόνο μέσα στις σχολές, όχι μόνο στους φοιτητές, αλλά συνολικά στους εργαζόμενους, στην κοινωνία. Θα σημάνει ότι οι φοιτητές στηρίζουν το έργο και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, που θα χρησιμοποιήσει την ψήφο για να πλασάρει την ίδια πολιτική, αλλά με «πράσινη» απόχρωση!

Πρέπει ο κάθε φοιτητής να αντιληφθεί τη βαρύτητα της ψήφου του, να αντιληφθεί ότι με την ψήφο του δηλώνει πολιτική στάση! Να ψυλλιαστεί όταν ακούσει για «φιλικές» ψήφους στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ! Και αν πραγματικά θεωρεί κάποιον φίλο, να του αποκαλύψει τι τον βάζουν να κάνει. Πόσο εκμεταλλεύονται τον ίδιο και μέσα από αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται στον περίγυρό του.

Η «Πανσπουδαστική» δεν κοροϊδεύει, δε χρησιμοποιεί τους φοιτητές. Τους καλεί στη μάχη, για τα δικαιώματά τους. Τους θέλει ενήμερους, ενεργούς, δραστήριους, να μην μπορεί κανένας να τους ξεγελά. Τους καλεί στην πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές. Για το λόγο αυτό οι 12.500 υποψήφιοι της «Πανσπουδαστικής» σε όλη την Ελλάδα δε χρειάζεται να απευθυνθούν με το κεφάλι ψηλά μόνο στους φίλους τους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ