Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Να σταματήσει η κοροϊδία στους οικότροφους!

Τις πρακτικές των διοικήσεων φοιτητικών εστιών, που παρότι δεν καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες των φοιτητών, έχουν φτάσει σε σημείο να απαιτούν ποσά... ως ενοίκιο για τη διαμονή τους, κατήγγειλε χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Ερώτησής του, ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Αφορμή για την κατάθεση της Ερώτησης του Γ. Πρωτούλη, στάθηκε η πρακτική του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας να ζητήσει ακόμα και αναδρομικά ενοίκια από οικοτρόφους της νέας φοιτητικής Εστίας Πολυτεχνείου.

«Στριμωγμένος» από τις καταγγελίες εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, που υποσχέθηκε να παρέμβει για τη συμπεριφορά των διοικήσεων των εστιών. Επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Σπ. Ταλιαδούρος υποστήριξε ότι το ποσό που ζητείται αποτελεί «συμβολική συμμετοχή των φοιτητών» η οποία «δεν είναι υποχρεωτική», ενώ τα χρήματα αυτά «τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι φοιτητές» οπότε «καμιά απόφαση για την επιβολή ενοικίου δεν έχει ληφθεί».

Την εύλογη απορία του, γιατί «από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το προαιρετικό ποσό, η διοίκηση της εστίας του ΕΜΠ κυνηγάει τους φοιτητές και τους ζητάει αναδρομικά» και «γιατί ζητάει από τους αλλοδαπούς φοιτητές μέχρι και 2.000 ευρώ αναδρομικά», έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλης. Μάλιστα μετά από πίεση, ο υφυπουργός εξαναγκάστηκε να δηλώσει ότι το υπουργείο πρόκειται να εκδώσει εγκύκλιο όπου θα διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό είναι προαιρετικό.

Τοποθετούμενος συνολικά στο θέμα της στέγασης των φοιτητών ο Γ. Πρωτούλης επισήμανε ότι «μόνο στην Αθήνα από τα 11 ΑΕΙ και ΤΕΙ, εστίες διαθέτουν μόνο τα 3 και καλύπτουν μόνο το 2% των φοιτητών», προσθέτοντας παράλληλα ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των εστιών «παραδίδουν ό,τι έχει απομείνει σε εργολάβους και επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ