Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με την ΠΚΣ, τη δύναμη της ανατροπής!

«Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής», καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ τους φοιτητές και σπουδαστές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μπροστά στη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών στις 9 Απρίλη. Μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η ΠΚΣ έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις της σ' αυτή τη μάχη, βρίσκοντας ανταπόκριση από τους φοιτητές και σπουδαστές εκείνους που δε βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση και εντοπίζοντας δυνατότητες να αυξήσει τις δυνάμεις της ιδιαίτερα στα ΤΕΙ, όπου συγκεντρώνονται περισσότερο νέοι από φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

Με τις δυο κεντρικές προεκλογικές προκηρύξεις της σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η ΠΚΣ δεν περιγράφει απλώς τα προβλήματα, αλλά δείχνει τους ενόχους γι' αυτά και μιλάει στο νου και την καρδιά του κάθε φοιτητή και σπουδαστή καλώντας τον να «μαυρίσει» στην κάλπη τους ίδιους που του μαυρίζουν τη ζωή μέσα κι έξω από τη σχολή.

«Η Πανσπουδαστική πάντα απευθύνεται σε σένα, που δεν ανήκεις στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους για να είναι ο δρόμος σου στρωμένος με ροδοπέταλα. Συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες, στις ενημερώσεις, μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα. Εχεις δίκιο να ανησυχείς, να αγανακτείς... Γιατί δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τους εκπροσώπους τους στις σχολές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ», σημειώνει η ΠΚΣ στην προκήρυξη για τα πανεπιστήμια και συνεχίζει:

«Μην τους αφήσεις να χρησιμοποιήσουν την ψήφο σου για να πουν ότι στηρίζεις την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να πουν ότι στηρίζεις την επίθεση. Μην τους αφήσεις να πουν ότι στηρίζεις τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθειά του να παρουσιαστεί "αλλαγμένο". Εχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, δε θα αλλάξει. Μην τους αφήσεις να πουν ότι θες να αλλάξει απλά ρούχα το πολιτικό σύστημα για να πλασαριστεί ξανά με τον τίτλο του "νέου"»...

Η ΠΚΣ έχει ολοκληρωμένη θέση για την Παιδεία που ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών: Είναι η Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι η δύναμη εκείνη που θέλει το φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους ζωντανούς, ισχυρούς, διεκδικητικούς.

Θέλει τους σπουδαστές πραγματικά νικητές

Ειδικά στους σπουδαστές ΤΕΙ, η ΠΚΣ θυμίζει τα ψέματα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την «ανωτατοποίηση», για το δήθεν «κοινό πλαίσιο» για πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα έφερνε ο νόμος - πλαίσιο, αλλά και τις πρόσφατες υποσχέσεις για τα «επαγγελματικά δικαιώματα» και τα μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ... Και απαντάει ότι αποκαλύφθηκε η κοροϊδία τους, αφού τα ΤΕΙ παραμένουν υποβαθμισμένα, με πτυχία - κουρελόχαρτα.

Η ΠΚΣ είναι η μόνη παράταξη που δε θέλει τους σπουδαστές ανίδεους, ούτε αμέτοχους, αλλά δραστήριους και μαχητικούς απέναντι στα προβλήματα που αφορούν το «σήμερα» και το μέλλον τους. Η ΠΚΣ «θέλει τους σπουδαστές πραγματικά νικητές».

Γι' αυτό και καλεί «όλους τους σπουδαστές να εγκαταλείψουν τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που χέρι - χέρι τόσα χρόνια εξαπατούσαν, έταζαν "ανωτατοποιήσεις για μεταξωτές κορδέλες" και την ίδια στιγμή μαζί, όπως και τα κόμματά τους, ξεπουλούν τα δικαιώματά μας». Παράλληλα, τους καλεί να μην εμπιστευτούν ΣΥΝ και ΕΑΑΚ, που «πολλά από τα αιτήματά του στρώνουν το έδαφος για την πολιτική της ΕΕ, χτυπούν το συντονισμό του σπουδαστικού κινήματος, σε κάθε απόπειρα ριζοσπαστικοποίηση των σπουδαστών κάνουν ό,τι μπορούν, πλασάροντας δήθεν «νέες» λύσεις για να τον στρέψουν σε ανώδυνα κανάλια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ