Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέες συγκρούσεις σημειώνονταν από την Πέμπτη το βράδυ στην πόλη Κουτ, νοτίως της πρωτεύουσας, μεταξύ ενόπλων που πρόσκεινται στο στρατό του Μεχντί, αλλά δεν ακολουθούν την εντολή εκεχειρίας του επικεφαλής του, σιίτη ηγέτη Μουκτάντα Σαντρ, και των ιρακινών δυνάμεων. Μέχρι χτες είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και δύο ένοπλοι, ενώ προς υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων έσπευσαν και Αμερικανοί στρατιώτες.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βάδης Βυρτεμβέργης απαγόρευσε σε Γερμανίδα καθηγήτρια που έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό να φορά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων την ισλαμική μαντίλα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Συνολικά οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου δίπλα σε αστυνομικό τμήμα, που σημειώθηκε χτες στην πόλη Καλαόρα της βόρειας Ισπανίας. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την επικείμενη έκρηξη αναλαμβάνοντας την ευθύνη για λογαριασμό της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αποθήκη στρατοπέδου στην κοινότητα Γκερντέτς, κοντά στην αλβανική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν πάνω από 300 άνθρωποι ενώ καταστράφηκαν 412 σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ