Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Παιδιά θύματα ισραηλινής επιδρομής

Σημαντική συσσώρευση ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων παρατηρείται στα σύνορα με τη Γάζα

Associated Press

Σημαντική συσσώρευση ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων παρατηρείται στα σύνορα με τη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το θάνατο ενός 10χρονου αγοριού προκάλεσαν χτες τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που εισέβαλαν σε σπίτι της πόλης Ντιρ ελ Μπάλαχ της Λωρίδας της Γάζας για να συλλάβουν Παλαιστίνιους μαχητές. Στη διάρκεια συγκρούσεων που ακολούθησαν τραυματίστηκαν και άλλα δύο παιδιά.

Νωρίτερα, χερσαία επέμβαση Ισραηλινών στη νότια Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε το θάνατο ενός Παλαιστίνιου μαχητή της Χαμάς.

Ολα αυτά προηγήθηκαν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες αργά το απόγευμα ανάμεσα στον Παλαιστίνιοι Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ, στο σπίτι του τελευταίου στην Ιερουσαλήμ. Πριν καλά - καλά αρχίσει η συνάντηση, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός στη Δυτική Οχθη Σαλάμ Φαγιάντ εξέφρασε απαισιοδοξία για την τελική ευόδωση των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών σε μία ειρηνευτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου κρίνοντας απ' την «ελάχιστη πρόοδο» που έχουν σημειώσει οι έως τώρα συναντήσεις σε επίπεδο ηγετών....

Παράλληλα, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι υποστήριξε τη συνέχιση των συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους υποστηρίζοντας ότι το σταμάτημά τους θα έβλαπτε τα ισραηλινά συμφέροντα και δε θα τερμάτιζε τις «τρομοκρατικές επιθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ